A Las Palmas-i akadémián folytatja a szolnoki Pallai Tamás

A szolnoki nevelésű Pallai Tamás szeptember első hétfőjétől a spanyolországi Las Palmas kosárlabda-akadémiáján folytatja tanulmányait. Erről beszélgetett vele a szoljon.hu.

A labdasportágakban kiemelt figyelmet kapnak a különböző szintű akadémiák, amelyekbe elszerződnek a legtehetségesebb fiatalok. Egy biztos, különösen külföldi akadémiák nagyon népszerűek, nyilván nem könnyű azokba eljutni.

A spanyol kosárlabda erejét ismerve, nem mindenkit iskoláznak be az ottani akadémiák sem.

– Jelentkeztem, ajánlottak, megnéztek – folytatta Tamás.

– Nyilván nem volt egyszerű bejutni a Canarios Baskettball Academy nevű iskolába, nekem szerencsére sikerült. Négyéves szerződést kötöttünk, ami akár egyik fél kezdeményezésére is felbontható.

„Azon leszek, hogy a négy esztendő alatt egyre többet tanuljak, fejlődjek, felkészüljek a profi pályafutásra.”

– Amit tudok, az angol és spanyol nyelvű iskola mellett napi két edzés szerepel majd a programban. Az angol nyelvvel jól elvagyok, a spanyolt viszont tanulnom kell, hiszen a nyelvtudás is sokat segíthet majd a beilleszkedésben.

A már szinte kész felnőttként viselkedő Tamással arról is beszéltünk, hogy mik az erősségei, és miben kell fejlődnie.

– Azt gondolom, gyors és jó kezű vagyok, és a passzjátékom sem rossz, de mindenben sokat kell még fejlődnöm. A fizikumomat pedig fokozatosan erősíteni kell, ha csapatban akarok lenni.

– Az akadémia U18-as együttese a korosztályos Euroligában szerepel, én pedig szeretnék minél hamarabb komoly tétmeccseket játszani, akárcsak Melegh Gergő, aki már egy éve akadémista Gran Canarián.

A szoljon.hu teljes interjúját a fiatal kosarassal ezen a linken olvashatjátok!

Forrás - szoljon.hu
Foto, Slide - Csabai István, szoljon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus