A Partizan ellen is helyt álltak a Vásárhelyi Rakéták

A Vásárhelyi Kosársuli U14-es fiú utánpótláscsapata, a Vásárhelyi Rakéták Belgrádban léptek pályára a Partizan ellen. A magyar együttes ugyan 78-74-re kikapott, de Mócsai Milán vezetőedző nagyon elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után

A Vásárhelyi Kosársuli sajtóanyaga:

Partizan Belgrad - Vásárhelyi Rakéták 78-74 (23-18 ; 20-17 ; 18-13 ; 17-26)

Kosársuli: Fulai Bátor 11, Dékány Imre 18/3, Zsadányi Martin -, Knyur Soma 5, Balogh László 7, Filak László -, Megyesi Dániel 2, Németh Zsombor 2, Bánfi Balázs 13, Pánczél Csongor 16.

Mócsai Milán edző: "Hatalmas lehetőségnek tartom, hogy a csapatom játékosai olyan klub ellen léphettek pályára, mint a Partizán Belgrád. Simon Zoltán, sportszervező kollégánk számtalan szerbiai túránk mellett szeptember óta egyeztetett a Partizánnal, hogy fogadjanak minket. Elmondása szerint, soha nem volt még magyar csapatnak lehetősége arra, hogy megmérettesse magát a nagy múltú klubbal. Ezúton is köszönöm neki a fáradozásait és természetesen egyesületünknek is, hogy a játékosaink egyedülálló módon készülhetnek a magyar bajnokságra. Nagyon büszke vagyok Rájuk!"

A mérkőzésről: "Hátrányból kezdtünk, mert kisebb megilletődés jellemezte a játékunkat, de amint felvettük a ritmusukat, nem vallottunk szégyent. Az ellenfél egy gyors indításos játékot próbált játszani alapból, majd a betörés- le/kiosztásokkal operáltak. Hét (!!) hárompontost kaptunk 14 éves játékosoktól 7-8 méterről elengedve. Emellett sok támadó lepattanót is engedtünk nekik. Mindezek ellenére rengeteg jó csapatvédekezést tudtunk végrehajtani, amivel nem bírtak mit kezdeni a negyedik negyedben, és ebből sok indításos kosarat szereztünk. Összességében két agresszív, kemény, de nem durva játékot játszó csapatot láthattunk a pályán, akik teljes mértékig a fair-play szellemében vitték végig a mérkőzést. Meggyőződésem, hogy ez a meccs többet ért, mint egy hónapnyi edzés. Bízom benne, hogy a Rakéták sokáig fognak emlékezni erre a mérkőzésre.”

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus