A Rátgéber Akadémia megnyerte a Regionális Ligát!

A Rátgéber Akadémia junior fiú csapata vezeti az U18 Regional Youth Basketball Games tabelláját, az utolsó forduló előtt pedig már biztossá vált: a Rátgéber Akadémia csapata nyeri a nemzetközi versenysorozatot!

Január 31-én Újvidéken lépett pályára a Rátgéber Akadémia junior fiú csapata a volt jugoszláv államokat tömörítő Regional Youth Basketball Games sorozatában, ahol a házigazda Novi Sad mellett a Subotica csapata volt ez ellenfél. „Nagyon jó hangulatú és jól szervezett tornán vehettünk rész Újvidéken” – nyilatkozta Ivica Mavrenszki, a csapat vezetőedzője. „A Novi Sad válogatottja ellen egy kiélezett mérkőzést játszottunk, melyet sikerült megnyernünk, a második mérkőzésünkön a Szpartak Subotica ellen pedig nagy különbségű győzelmet arattunk. Elégedett vagyok a fiúkkal, mert jól játszottak mindkét találkozón, ezek nagyon pozitív jelek a jövőre nézve.”

A Rátgéber Akadémia ezzel a kettős győzelemmel bebiztosította első helyét a Regional Youth Basketball Games tabellájának élén, és az utolsó forduló előtt már eldőlt, junior fiú csapatunk megnyerte a sorozatot. „Nagyon jó lehetőségnek tartom, hogy csapatunk hivatalos, éles mérkőzéseket játszhat horvát, bosnyák és szerb csapatok ellen, hiszen ezt a kosárlabda iskolát követjük mi is, játékosaink pedig a pályán, éles szituációban tapasztalhatják meg a délszláv kosárlabda-kultúrát, ezt a mentalitást, küzdeni tudást és agresszivitást. Nagyon fontos tapasztalatokkal gazdagodhatnak így a fiúk, melyet a jövőben mindenképp kamatoztathatnak majd, mivel úgy vélem, sokat fejlődtek a nemzetközi tornák során” – mondta el Ivica Mavrenszki. Az újvidéki tornán csapatunk legeredményesebb játékosa Kucsora Csaba volt, aki összesen 55 pontot szerzett, Godwin Omenaka pedig mindkét találkozón dupla-duplát ért el (10 pont és 16 lepattanó, illetve 15 pont és 16 lepattanó.

 

U18 Regional Youth Basketball Games
Novi Sad válogatott – Kosárlabda Akadémia Pécs 61-67 (22-18, 13-21, 8-12, 18-16)

Kosárlabda Akadémia Pécs: Kucsora 29/3, Bíró 12/3, Omenaka 10, Balázs 4, Benke 4, Fülöp Zs. 3, Soós 2, Szavai 2, Bálint 1, Riskó-.
 

Kosárlabda Akadémia Pécs – Szpartak Subotica 89-44 (17-12, 16-13, 31-13, 25-6)

Kosárlabda Akadémia Pécs: Kucsora 26/3, Omenaka 15, Balázs 8, Bálint 7, Fülöp 4, Benke 4, Soós 2, Geiger 2, Bíró 1, Feiszthammel-, Szavai-.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus