A Real, a Cibona, a Partizan, a Krka és a Bayern is Fehérváron!

Február első hétvégéjén második alkalommal rendezik meg Székesfehérváron azt az Európában is előkelő helyen rangsorolt utánpótlás kosárlabda-tornát, melyre ismét elfogadta a meghívást a Real Madrid korosztályos utánpótlás csapata. A Szent István Torna 2014 január 30 és február 2 között lesz a Vodafone sportcentrumban és a Videoton Oktatási Központban. A Real mellett más, Európa elitjéhez tartozó csapatok is itt lesznek: Bayern München, Partizán Belgrád, Cibona Zagreb, Krka Novo Mesto.

A szekesfehervar.hu portál beszámolója a közelgő eseményről:

A szerb Flash Belgrád együttese is részt vesz az eseményen - ez egy kizárólag utánpótlással foglalkozó akadémiai csapat. (A hajdani jugoszláv vilkágbajnok, ex-NBA-sztár Zseljko Rebracsa fia is itt játszik, a korábbi klasszis ígéretet tett, hogy ha tud, eljön vendégként a tornára!) A magyar színeket a házigazda Dávid Kornél Akadémia (a szakmai partner Vasas-utánpótlással vegyesen alkotott) csapata és a magyar U-16-os válogatott képviseli majd a tornán, melynek kapcsán a szervezők köszönetet mondtak Székesfehérvár városának és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének a sikeres lebonyolításhoz nyújtott segítségért. A torna költségvetését az utánpótlás-sportra elkülönített TAO-összeg biztosítja, melyet az MKOSZ rendelkezésre bocsátott.

A tavalyi Szent István Kupa nagy siker volt a közönség és a résztvevők között, már akkor több csapat jelezte, szívesen visszajönne máskor is Fehérvárra. Ezek között volt a Real Madrid, amely már ebben a korcsoportban sem engedheti meg magának, hogy ne nyerjen, ha elindul egy versenyen - nyert is... Abból a korosztályból, amely tavaly részt vett a tornán, idén is érkezik játékos a királyi gárdából, így a szurkolók egyik kedvencének számító Samba Thiago - valamint a hihetetlenül tehetséges Luka Doncsics. A szlovén fiú 1999-es születésű, az egy évvel idősebbek között játszik (14 évesen már a felnőtt csapat edzésén is megfordult), tavaly a torna MVP-je lett!
 
A Real idén érkező csapatába bekerült a 214 cm (!) magas, 16 éves Dos Anjos Felipe, aki korosztályának meghatározó játékosa lehet. A csapat profizmusát tükrözi, hogy külön fizikoterapeuta, és pszichológus is érkezik a fiatalokkal. A spanyol bajnokságban első helyen álló, euroligás felnőtt csapat utánpótlása jól felépített rendszerben működik, melynek vezetője, Alberto Angulo szintén ellátogat Székesfehérvárra.

De nemcsak a Real, hanem a felnőtt szinten ugyancsak euroligás Bayern, Partizan, Cibona, Krka négyes is csúcsszínvonalat ígér a január végi, február eleji tornára.

Forrás: szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus