A Real Madrid nyerte az V. Szent István Kupát

Az V. Szent István Kupa utánpótlás kosárlabda tornát idén is a Real Madrid nyerte, amely egy színvonalas döntőben verte a Rómát - a magyar U16-os válogatott a hetedik, az Alba Fehérvár-DKKA pedig a hatodik helyen zárt.

Szombaton játszották az utolsó csoportmeccseket, amelyek elég egyoldalúra sikerültek. A Stellazzurra Rome három negyed alatt elintézte a Cibona Zagrebet (88-63), majd a Parizan Beograd verte meg hasonlóan könnyedén a Bayern Münchent (45-67). A nap két magyar érdekeltségű találkozóján az Alba Fehérvár egy negyed után még vezetett a Real Madrid ellen, de a királyi gárda a páros negyedekben a házigazda fölé kerekedett nem kis mértékben, így összességében nézve simán győztek a spanyolok (53-86). A nap legegyoldalúbb összecsapásán az U-16-os válogatottunk már az első negyedben tetemes hátrányba került a Barcelona ellen (11-32), és bár a második felvonást hozták a magyarok, a harmadik és a negyedik negyed megint a gránátvörös-kékeké volt, így összességében több mint 40 pont volt a két együttes között (65-111).


A szekesfehervar.hu beszámolója a vasárnapi záró napról:

Jubileumi, ötödik alkalommal mérték össze tudásukat az U16-os korosztály legjobb kosarasai a Szent István Kupán. Január 26-29. között újabb látványos és remek hangulatú mérkőzések várták az Alba Regia Sportcsarnokba ellátogatókat. A négynapos kosártornán az Alba Fehérvár-DKKA és az U16-os magyar kosárlabda válogatott mellett a német FC Bayern München, a horvát Cibona Zagreb, a szerb Partizan Beograd, az olasz Stellazzurra Rome, valamint a két spanyol gigász, a Real Madrid és az FC Barcelona is parkettre lépett Székesfehérváron.

A csoportküzdelmek izgalmai után vasárnap már a helyosztókon kellett bizonyítaniuk a fiataloknak. A nap első meccsén az U16-os magyar válogatott nagyon simán, 90-65-re legyőzte a német FC Bayern Münchent, így a hetedik helyen zárt a tornán. Ezt követően újra a házigazda Alba Fehérvár-DKKA csapatáért szoríthatott a fehérvári közönség, amely a horvát Cibona Zagrebbel mérte össze tudását az ötödik helyért. A fehérvári fiatalok ezen a találkozón is becsülettel küzdöttek, ám a roppant erős kerettel rendelkező Cibona végül magabiztos, 102-67-es sikert aratott. Némi meglepetésre nem jött össze az El Clásico a tornán, hiszen az FC Barcelona „csak” a bronzmeccsig jutott. Ott azonban nem ismertek kegyelmet a katalánok, akik 96-81-re győzték le a szerb Partizan Beogradot.

A mindent eldöntő összecsapáson a történelem ismételte önmagát, hiszen újra a Stellazzurra Rome és a Real Madrid csapott össze a döntőben. Tavaly a királyiak 80-71-re győzni tudtak, így az olaszok mindenképpen szerettek volna revánsot venni az akkori vereségért. Ennek érdekében mindent meg is tettek, hiszen méltó ellenfelei voltak a Realnak, s többször el is dönthették volna a meccset. A madridiak azonban mindig vissza tudtak kapaszkodni, és meg sem álltak a zsinórban negyedik győzelmükig a Szent István Kupán. A döntőben 87-82-re a Real Madrid győzött. Az eredményhirdetésen Mészáros Attila alpolgármestere, Kovács Andrea, a Sportopus Kft. ügyvezető igazgatója és az Alba Fehérvár képviseletében Nagy Zsuzsanna nyújtotta át az elismeréseket a díjazottaknak.


Foto, Slide - Simon Erika, szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus