A Szolnok továbbjutott az U16-os EYBL-ben

Házigazdaként és résztvevőként is jelesre vizsgázott a Szolnoki Olaj az U16-os fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) hétvégi fordulójában. A csoport második tornáját is 3/1-es győzelmi mutatóval záró szolnoki fiatalok bejutottak a sorozat középdöntőjébe.

Az utanpotlassport.hu cikke a hétvégi, szolnoki EYBL-tornáról:

Négy magyar együttes, a házigazda Szolnoki Olaj KK, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (DKKA), a Rátgéber László Akadémia és a Szedeák csapata mérte össze tudását a román U-BT Cluj-Napoca, a szlovák Považská Bystrica, a kazah BC Barszi, a szerb KK Flas és a finn BC Muki gárdájával az U16-os fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) második fordulójában.

„Jól sikerült a rendezés, a csapatok elégedettek voltak a körülményekkel, mindenféle bonyodalom nélkül telt a három nap. Volt már tapasztalatunk, hiszen tavaly U14-es tornát szerveztünk, így nem minden rutin nélkül vágtunk bele. Annak külön örülök, hogy edzők közötti eszmecserére is volt lehetőség” – mondja honlapunknak a kettős szerepet betöltő Tasnádi Zoltán, hiszen a szolnoki kadetcsapat edzője a szervező is volt egyben.

A szolnokiak 63-46-ra győztek a DKKA ellen, a kolozsváriakat 75-37-re ütötték ki, és még az is belefért, hogy tétnélküli mérkőzésen, a kulcsjátékosokat pihentetve 55-47-re alulmaradtak a pécsiekkel szemben. A finn BC Muki esélyeshez méltóan, hibátlan teljesítménnyel lépett be a középdöntőbe, a másik továbbjutó helyről a beszterceiek és a szolnokiak összecsapása döntött. Szoros mérkőzésen 74-67-re győzött az Olaj, így március első hétvégéjén pályára léphet Debrecenben.

„Kiélezett küzdelmet hozott a torna, voltak meglepetések is, a beszterceiek remeklésére kevesen számítottak. Azzal elégedett vagyok, hogy nagyon kevés pontot kaptunk, ami mutatja, hogy a védekezésünk nemzetközi szinten sem rossz. A pozíciós játékunkkal sincs különösebb probléma, azonban jóval több gyorsindítást kell végrehajtanunk. A Muki kiemelkedett a mezőnyből, rendkívül csekély hibaszázalékkal játszott, a negyven percen át tartó koncentráció példaértékű.”

Tasnádi Zoltán kiemelte, hogy a szolnoki kosárlabda 1959 óta íródó történetében utánpótláscsapat még nem szerepelt ilyen jól nemzetközi kupában, így rendkívül büszke a fiúkra.

„Komoly eredményt értünk el, de nem dőlhetünk hátra, mert van hová előrelépnünk. A debreceni középdöntőben még ennél is nehezebb dolgunk lesz, kizárólag éles mérkőzések várnak ránk, de azok szolgálják igazán a játékosok fejlődését. A legfontosabb a tanulás, a továbbjutás már ráadás lenne, de mindent megteszünk a bravúrért.”

FIÚ U16-OS EYBL-TORNA, SZOLNOK
1. BC Muki (finn) 8 pont, 2. Szolnoki Olaj KK 7, 3. Rátgéber László Akadémia 7, 4. Považská Bystrica (szlovák) 7, 5. BC Barszi (kazah) 7, 6. Szedeák 6, 7. Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 4, 8. KK Flas (szerb) 4, 9. U-BT Cluj-Napoca 4


Forrás, Foto, Slide - utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus