A Vasas Akadémia a leány kadett bajnok

A Vasas Akadémia legyőzte a Csata DSE A csapatát a döntőben, így a pasarétiek lettek a leány kadett bajnokok - a harmadik helyen a Csata DSE B csapata végzett.

Az erőviszonyok elég gyorsan kijöttek mindkét csoportban. Az A-jelű négyesben a Vasas a győri Széchenyi KA-t még "csak" 36 ponttal verte, aztán 100 fölé jutottak a Pécs és a DVTK ellen is, így tükörsimán hozták a csoportot. A mecsekaljai és miskolci alakulat is legyőzte a győrieket, egymás elleni mérkőzésükön pedig borzasztóan hullámzó meccsen, hosszabbításban nyert két ponttal a Pécs, így ők jutottak az elődöntőbe, a DVTK pedig az 5-8. helyért küzdhetett tovább.

A B-csoportban kedden négy meccset játszottak, ezeken két-két alkalommal nyert a Csata DSE A és B csapata, így gyorsan rövidre zárták az elődöntős kérdéseket. Szerdán az egymás elleni megmérettetést az A csapat nyerte, a másik találkozón pedig a Kecskemét egy nagyon szoros összecsapáson, egyetlen ponttal legyőzte a Sopront, így a Híros városiak lettek a csoportharmadikok.

Csütörtökön rendezték az 5-8. helyért vívott keresztjátékot és a két elődöntőt. Az első két találkozón a Kecskemét a Széchenyi KA-t, a DVTK pedig a Sopront győzte le (utóbbi meccs félidőben még egál volt, utána lett 13 pont a differencia a két gárda között), így ők ketten játszhattak az 5. helyért tegnap, a két vesztes pedig a 7. helyért. A két elődöntőben előbb a Csata DSE A csapata diadalmaskodott úgy, hogy az utolsó negyed előtt még 1 pontos hátrányban voltak a Péccsel szemben, a végén viszont 17 ponttal győztek. A másik elődöntő tükörsima volt viszont, a Vasas 38 ponttal verte a Csata DSE B csapatát.

Tegnap aztán sorkerült a helyosztókra is. A 7. helyet a Balogh Júlia (14 pont, 6 pattanó, 8 szerzett, 7 eladott labda) vezette Sopron szerezte meg, végig jobban álltak a Biczó Laura (22 pont, 12 pattanó, 6 kiharcolt fault vezette Széchenyi KA ellen (47-62). Az 5. helyezett a végig szoros mérkőzésen jól hajrázó DVTK lett (58-62), amely a Kiss Angelika (17 pont, 14 pattanó, 6 kiharcolt fault), Frindt Nikoletta (17 pont, 6-6 gólpassz és pattanó) duóra épített leginkább, míg a hatodik helyen végző Kecskemétnél Révész Boróka (17 pont, 10 pattanó, 5 szerzett labda, 7 kiharcolt fault) volt a legjobb.

A bronzmeccsen a Boros Júlia (26 pont, 6 pattanó, 7 gólpassz) vezette Csata DSE B az első három negyedben egyértelműen ellenfele fölé nőtt, így hiába nyerte 16 ponttal a záró negyedet a Jelena Radonjic (15 pont, 8 kiharcolt fault), Milica Vojinovic (17 pont, 8 pattanó) vezette Pécs, 16 ponttal így is a fővárosiak nyertek (62-78). A fináléban a Vasas a félidőben még csak 4 ponttal vezetett, de a harmadik negyedet 31-6-ra nyerte a Csata DSE A ellen, ezzel behúzták a döntőt (46-84). A pasarétiek legjobbjai Dombai Réka (19 pont, 10 pattanó) és Tóth Franka (13 pont, 9 pattanó) voltak, míg a túloldalon Angyal Barbara (23 pont, 6 szerzett labda) emelkedett ki.


A helyosztók eredményei

A 7. helyért

Széchenyi KA/A - Soproni Darazsak Akadémia  47-62

Az 5. helyért

Kecskeméti KA - DVTK-ÉLKSK  58-62

Bronzmeccs

Kosárlabda Akadémia Pécs - Csata DSE/B  62-78

Döntő

Csata DSE/A - Vasas Akadémia/A  46-84


A torna végeredménye

1. Vasas Akadémia/A
2. Csata DSE/A
3. Csata DSE/B
4. Kosárlabda Akadémia Pécs
5. DVTK-ÉLKSK
6. Kecskeméti KA
7. Soproni Darazsak Akadémia
8. Széchenyi KA/A


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus