A Vasas Akadémia nyerte az Év Műhelye díjat

A Vasas Akadémia nyerte el a MOB, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított "Az év műhelye" díjat.

A Vasas Akadémia közleménye:

Hagyományos helyszínen, a budapesti Larus Rendezvényközpontban került sor a díjátadó gálára, immár negyedik alkalommal. Idén először hirdettek eredményt két kategóriában – egyéni és csapatsportágban. A díjátadók rövidke történetében már másodszor ismerték el a Vasasnál zajló utánpótlásnevelő munkát, 2012-ben ugyanis vívóink kapták a komoly presztízzsel bíró díjat.

Ezúttal a női kosarasainknál folyó magasszintű szakmai munka elismeréseként, két millió forinttal is gazdagodott a Vasas Akadémia. Krivacsevics Dragoljub szakmai vezetőt cseppet sem érdemtelenül szólították a pódiumra: 2015-ben is – ahogy már négy esztendeje folyamatosan – kiérdemelték a sportág legeredményesebb utánpótlás-nevelő klub címét. A Vasas játékosai közül Aho Nina és Tóth Tímea is részese volt az U18-as 3x3-as válogatott remeklésének: az együttes a minszki Európa-bajnokságon aranyérmes lett, míg a Debrecenben rendezett vb-n az előkelő harmadik helyet szerezte meg. Az U20-as válogatottba négy, míg az U18-as és az U16-os keretbe egyaránt három Vasas-játékos került be. A 2014/2015-ös évadban a juniorok a harmadik, a kadetek a második, a serdülők az első, s a tinik is a második helyen zárták a bajnokságot.

Markovits László klubelnök a díjátadó után többeknek is köszönetet mondott:

- Az első gondolatom, hogy ezt a díjat Farkas Balázs emlékének szeretném ajánlani. Gratulálok a hónap műhelyeinek, a negyedéves nyerteseknek, és valamennyi további jelöltnek, hiszen itt mindenki győztesnek tekinthető. Számunkra természetesen külön öröm, hogy a vívók 2012-es sikere után 2015-ben is egy vasasos sportág lett az év műhelye. Tudjuk, hogy milyen fontos az utánpótlás szerepe a sportban, mégis ritkán kapnak ekkora nyilvánosságot a tehetségek eredményei, ezért feltétlenül köszönet illeti a kezdeményezés alapítóit, az utanpotlassport.hu portál vezetőit, a Magyar Olimpiai Bizottság képviselőit, és a Decathlont mint főtámogatót. A kosárlabdasportágunk újabb elismerése kapcsán még fontos megemlítenem Bolyó Judit, Zöldi Péter és az Euroleasing valamennyi tulajdonosának szerepvállalását, hiszen 2004-ben Farkas Balázs mellett az ő támogatásukkal integráltuk a sportágat a Vasasba, és azóta is elsősorban nekik, illetve a kiváló szakmai stábnak köszönhetőek ezek a szép a sikerek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus