A Vasas fiatalja a római akadémia vendégjátékosa lesz!

A 17 éves, harmadik éve a Vasasnál kosárlabdázó Joel Nshimbát Európa egyik legjobb játékosnevelő akadémiája viszi magával nívós tornára. 

A StellaAzzurra Roma U19-es együttese Belgiumban vendégszerepel a kontinens legnagyobb hagyományos korosztályos karácsonyi kosaras tornáján, a CocaCola Christmas Tournamenten, méghozzá olyan ellenfelekkel, mint a spanyol Gran Canaria, az alkalmi Belgrád-válogatott, a cseh Prága, a belga és a grúz válogatott, valamint az Izraeli Kosárlabda Akadémia és a belga Antwerp Giants.

A kongói születésű, de már harmadik éve Magyarországon élő Joel Nshimba az utóbbi években elsősorban azzal hívta fel magára a nemzetközi figyelmet, hogy a Vasas Akadémia, illetve idén a Budapest-válogatott színeiben az EYBL-ben (Európai Ifjúsági Liga) minden szezonban a teljes bajnokság legjobb játékosai közé tartozott. Azt is érdemes kiemelnünk, hogy tavaly pedig meghatározó szerepe volt abban, hogy az U17-es Szuperdöntőben a négy közé jutásért vívott mérkőzésen a pasarétiek nem kis bravúrral legyőzték az olasz bajnok StellaAzzurrát és egészen az ezüstéremig meneteltek. A mostani vendégjáték létrejöttében az ICT Europe teljekörű ügyintézéssel segédkezett.

A '98-as születésű bedobó egy évvel idősebbek között játszik majd a belga tornán a következő három napban, ám nem lesz ez ismeretlen szituáció számára abból a szempontból, hogy az U20-as EYBL-ben (Budapest-válogatott), valamint a magyar NBI/B-s felnőtt Vasasban is rendszeres és stabil játéklehetőséghez jut idén.

A római akadémiáról érdemes tudni, hogy adott már 1/1-es NBA-draftolt játékost is a kosárlabdavilágnak Andrea Bargnani személyében, illetve hogy évek óta az Európa közvetlen elitjébe tartozó olasz utánpótlás legmagasabban jegyzett műhelye, ahol számtalan külföldi játékos kap elsőrangú képzést. Ebben az évadban egyébként Chester Lewis és az akkor még pasaréti színekben játszó, most viszont már a körmendi NBI/A-s gárdához tartozó Bordács Soma is járt már a római akadémián, az akkori tapasztalatokról be is számoltak a fiatalok honlapunknak, ami IDE és IDE kattintva olvasható.

A torna végeztével Joel Nshimba be is számol majd élményeiről!
 

Foto - rtl.hu
Slide - utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus