A Vasas legyőzte az egyik Rigát, a MAFC kikapott a másiktól

A Vasas tovább erősítette vezető pozícióját az EYBL-ben, míg az újonc/beugró MAFC sajnos nagy verésbe futott bele a pasarétiek legnagyobb riválisa ellen a Rigában rendezett torna második játéknapjának délutáni mérkőzésein. Jöjjenek a részletek!

MKB Euroleasing Vasas - BS Riga 79 - 49

A már Bordács Somát (13 pont, 7 lepattanó) is bevető Sárosi-tanítványok 18-cal mentek a nyolc perces negyedekkel játszott derbi félidejében, de a vezetőedző elmondása szerint nagyon visszavett a tempóból a harmadik etapban a 14 pontos, 5 lepattanós, de 14 játékperc alatt kipontozódó Joel Nshimba húzta Vasas, viszont a negyedik játékrészben megint hengereltek a nyolcasdöntőbe jutásért küzdő hazaiak ellen Lewis Chesterék (10 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) és gyakorlatilag biztosították a Top 2-es kiemelésüket, amit matematikailag holnap reggel nyolctól a Salva/Rock ellen fixálhatnak is fiatal honfitársaink.

A Vasas legjobb dobói: Nshimba 14, Bordács 12, Keul 11
A Riga legjobb dobói: Rudzitis 11/6, Jansons 10/6, Kocins 6/3, Dambeniek 6

 

BS Riga/DSN - MAFC 63 - 41

Sajnos már a félidőre eldőlt, hogy a kétszeres címvédő ellen esélye sem lesz a Pápai Máté nélkül a palánk alatt elveszettnek látszó MAFC-nak, mely most 35-28-ra bukta el a lepattanózást és egyedül a 17 pontot szóró Sebestyén Dávid személyében volt átlagon fölüli produkciót nyújtó játékosa. Vavra András csapata holnap reggel 9:30-tól a Fyshuset ellen próbálja megszerezni első győzelmét.

A Riga legjobb dobói: Zoriks 17/6, Dembskis 13, Jankevics 7/3
A MAFC legjobb dobói: Sebestyén 17/3, Vízvári 6, Détár 5/3

Fotü: kosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus