Az U15-ös CEYBL holnap indul Budaörsön

Az U15-ös magyar fiúcsapatok is bekapcsolódnak az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) küzdelmeibe, az első tornát Budaörsön rendezik

Az utanpotlassport.hu portál beharangozója:

A magyar csapatok újabb korosztályának, az U15-ösöknek is elkezdődik az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL). Az első tornát szombattól hétfőig rendezik meg Budaörsön, a szokásos, péntektől vasárnapig tartó programot a csarnok foglaltsága miatt kellett egy nappal elcsúsztatni.

„Amolyan félszezonnal indulunk el idén, hogy könnyebb legyen a következő idényben ezt a korosztályt is teljes programmal bekapcsolni a sorozatba. Az évad elején nem gondoltam volna, hogy ezt a lépést meg tudjuk tenni, végül amolyan prémiumként ez is sikerült, jelenleg pedig tárgyalunk török és spanyol csapatokkal is, amelyeket szintén szeretnénk bevonni” – mondta Radics Balázs, az EYBL Közép-európai régiójának vezetője a bővítésről.

Budaörsön a magyar együttesek közül a házigazda Budaörsi DSE mellett a Debreceni KA, a Soproni Sportiskola és az Újpest együttese lép parkettára. A macedón KK Feniksz, a szlovák BK Lokomotíva Sered’ és MBA Prievidza, a cseh USK Praha és a német TS Jahn München érkezik külföldről.

A debrecenieknek ismerős lesz az EYBL-mérkőzések felfokozott hangulata, hiszen ők az U14-es és az U16-os korosztályban is indítottak csapatot. A többi együttes azonban először lép ki a nemzetközi porondra.

A program szombaton 10 órakor kezdődik a szerediek és a szkopjeiek összecsapásával, a záró mérkőzést hétfőn 19 órától a soproniak vívják a házigazdával. A torna részletes programja megtalálható az EYBL honlapján, ITT.

Az U15-ös EYBL második fordulóját pontosan egy hónap múlva, március 4-6-ig rendezik meg Sopronban.
 

Forrás: utanpotlassport.hu

Fotó: Zsíros Akadémia Kőbánya

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus