Az U18-as válogatott Dobos Ágnes ellen fegyelmi indult

A 18 éves Dobos Ágnes ellen fegyelmi eljárást kezdeményez a kosárlabda-szövetség, mivel nem jelent meg a korosztályos válogatott edzőtáborában. A behívót elvileg kiküldték, de a játékos azt mondja, nem kapta meg.

Kecskeméten készül az U17-es és U18-as válogatott a nyári erőpróbákra, ám a kemény munka helyett ezúttal fegyelmi eljárás miatt terelődött a figyelem a lányokra. Egészen pontosan Dobos Ágnesre. Az előző szezonban a Győrt erősítő 18 éves játékos (szerződése azóta megszűnt) nem jelent meg az edzőtáborban, ezért elnökségi ülés döntött arról, hogy fegyelmi eljárást kezdeményeznek ellene - kezdi riportját az utanpotlassport.hu.

Kezdjük az elején. Dobos térdét januárban operálták, ahogy mondja: porckopáshoz hasonló sérülés miatt. A műtét sikeres volt, a rehabilitációt rendben végigcsinálta, még játszott is. Azonban saját bevallása szerint talán ennyit sem kellett volna, ugyanis újra fájdalmai lettek.

Eközben Mészárosné Kovács Andrea vezetésével az U17-es válogatott (az U18-asok vezetőedzője is) megkezdte a közös munkát a június végi világbajnokságra. A szövetségi edző számított az általa kimondottan tehetségesnek tartott kosárlabdázóra, ám ő nem jelent meg az edzőtáborban. Találkoztak az egyik B33-as streetballtornán, és akkor az edző kérdésére Dobos elmondta: nem érzi úgy, hogy képes végigcsinálni a felkészülést. Ennek ellenére Mészáros számított a megjelenésére, hiszen ilyenkor ez a bevett eljárás. A játékos megkapja a behívót, jelentkezik, és ha a válogatott orvos úgy látja, hogy nem játszhat, még akkor is a kerettel marad és készül.

– Én még olyat nem tapasztaltam, hogy valaki nem jött el, ha hívták – osztja meg véleményét a szövetségi edző. – A játékosok válogatottak akarnak lenni, és ha még akadályozza is őket valami a munkában, akkor is a csapattal maradnak, hogy együtt legyenek. Persze elhiszem Ágnesnek, hogy fáj a térde, ezt nem vonhatom kétségbe, de a felfogása akkor is hagy kívánnivalót maga után. Ráadásul súlyfelesleget is felszedett az elmúlt hónapokban, holott szerintem erre profi sportolónak figyelnie kellene. Nagyon tehetséges játékos, a válogatottnak szüksége volna rá, ám ezzel a mentalitással nem is marad más, mint tehetség.

Természetesen az utanpotlassport.hu portál megkereste az ügyben Dobos Ágnest is, aki érdekes csavarral szolgált: azt mondta, nem kapta meg a behívót. Győrből már hazament, éppen Kecskemétre.

– Elképzelhető, hogy Győrbe elküldték a válogatott behívót, de én azt nem kaptam személyesen kézhez – mondja a fiatal játékos. – Ha eljutott volna hozzám, természetesen megyek, mert kötelező. A térdem viszont fáj, futni sem bírok. A rehabilitáció után játszottam valamennyit, de nem kellett volna. Talán a következő szezonra már felépülhetek, de azt érzem, a válogatott felkészülést nem bírtam volna végigcsinálni.

A súlyfeleslegről annyit mondott, valóban szedett fel magára, ám ezt nem foghatja a sérülésre. Most még nem tudja, mi következik a fegyelmi eljárásban, mindenesetre a szövetségben orvosi papírokkal akarja bizonyítani igazát. Semmiképpen sem szeretné, hogy „végigmenjen” az ügy, amely akár féléves eltiltást is hozhat.

Jelen állás szerint tehát Dobos nem csak a fizikai állapota miatt nem tagja a korosztályos leányválogatottnak. Mészárosné pedig egyértelművé tette: a jelenlegi keret „nagyon jó szellemiségű”, nincs helyük a kicsit is kevésbé elszánt játékosoknak…

 

Fotó: kesport.hu
Forrás: utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus