Az utolsó pillanatban változott a magyar vb-csapat

Egészségügyi okok miatt szinte az utolsó pillanatban történt változás a csehországi U17-es női világbajnokságra utazó magyar válogatottban: a Vasas játékosa, Tóth Tímea helyett a győri László Boróka utazik.

Szerdán délelőtt a keret három játékosa, Aho Nina, Nagy Dorottya és Tóth Tímea a MOB-nál orvosi vizsgálaton vett részt, a keret tagjai közül ők hárman utaznak majd a B33-as "olimpiára". 

A vizsgálat Tóth Tímeánál szívproblémát állapított meg, amely miatt kisebb beavatkozásra van szükség a kosarasnál. A hír természetesen sokkolta, derült égből villámcsapásként érte Kovács Andrea szövetségi edzőt, a szakmai stábot és az egész csapatot. Az együttes egyik meghatározó magas játékosa már szerdán este kórházba került, és ahelyett, hogy Klatovyba utazna a csapattal, beavatkozást hajtanak végre rajta. Elvileg egy rutin műtétről van szó, de meg kell csinálni, s Tímea - a szakvezető reményei szerint - az U17-es Eb-n már szerepelhet. Tegnap azonban olyan jellegű problémát diagnosztizáltak nála, amelyet ha nem kezelnek, akkor a vérkeringésében zavarok léphetnek föl. 

Tóth Tímea helyett a győri László Boróka utazik Klatovyba, akit reggel útközben vesznek majd föl a csapat buszára...

Fotó: fibaeurope.com (Rébay Viktor)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus