B33 Decathlon Tour 2015 – Kecskemét

Szombaton a kecskeméti Decathlon parkolóban lezajlott a B33 Tour 2015 első állomása, ahol a verőfényes napsütésben mérhették össze tudásukat a kosarazni vágyók.

A szervezők beszámolója:

A hat felállított műanyag pályán 45 csapat 5 kategóriában mérkőzött meg egymással. A 3x3 válogatottak mellett szerb, bosnyák, horvát, szlovén, román és lengyel csapat is indult az ELITE kategóriában, akik közül többen a világelitbe tartoznak, ebből kifolyólag igazi világszínvonalú 3x3 kosárlabdát láthattunk egész nap. Nagy öröm, hogy magas színvonalú játékvezetés párosult az izgalmas meccsekhez, és ezt a nemzetközi résztvevők is megerősítették.

Az ELITE kategóriában az alakuló magyar 3x3 válogatott mellett 9 nemzetközi csapat nevezett. A 12 csapat közül az elődöntő résztvevői jutottak be a győri fináléba. Ennek a 4 csapatnak lesz esélye kivívni a prágai World Tour Mastersen való indulást (és elnyerni az 1.000 eurós fődíjat). A tornán láthattuk, hogy milyen fizikális játékot követel meg ez a fajta kosárlabda. A válogatott számára is kiváló tapasztalatszerzés volt a torna, akik – nagy örömünkre - bejutottak a győri fináléba.

A döntőt a két, a papírforma szerint a végső győzelemre is esélyes csapat vívta, amelyben a korábbi világelső szlovén 3x3 Ljubljana-Brezovica nyert a szerb 3x3 Kragujevác ellen 22:18-ra.

A sorozat döntőjébe jutott csapatok: I. 3x3 Ljubljana-Brezovic, II. 3x3 Team Kragujevác, III. Born2Ball (lengyel) és HUNTEAM (magyar)

Az egyetemi bajnokságban a lányoknál a debreceni világbajnokságra készülő U18-as válogatott revansot vett (15:14) a felnőtt válogatott kerettaggal felálló szegedi egyetem csapatán az előző forduló döntőjében elszenvedett vereségért. Míg a fiúknál az előző forduló a fináléjában alulmaradó USC Szeged a SMAFC ellen gondoskodott arról, hogy a csongrádiak ne térjenek haza aranyérem nélkül.

Amatőrök 3 kategóriában versenyeztek Kecskeméten, ezek győztesei:

GIRLS-BOYS összevont kategória: Szegedi Lakers
WOMEN: I. Szilády 1
TEENAGERS (fiú): GÜZŰ

Gratulálunk a győzteseknek!

Kiegészítő programként a korábban megszokott E-Game NBA2k15 verseny mellett a mérkőzések szünetében hiphop táncosok, BMX bemutató és akrobatikus műsor is színesítette a napot!

Következő állomásunk: május 23. Pécs, Műjégpálya.

Mindenkit várunk szeretettel!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus