Bajnokot avatott a B33 Diákolimpia

A szabadtéri játék helyett május 23-án Pécsett a B33 Diákolimpia országos döntőjét és nemzetközi tornát a rossz idő miatt a PTE tornacsarnokában játszották le. 

A B33 Diákolimpia Országos döntőjébe a 650 csapatból a legjobb 8-8 fiú, illetve lánycsapat került be. A 2015-ös Diákolimpia Bajnokai a lányoknál a Kodály Kicsik (Kecskeméti Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium) csapata lett, a fiuknál a Szecska (Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola). A lányoknál 2. helyezést ért el a Széchenyi I. csapat (Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskola) és bronzérmesek lettek a Körösi-Péterfy (Nagykanizsa), Grosics Sportsuli (Budapest) kosarasai. A fiúk ezüstérmese a Tóvárosi Tini DSE (Székesfehérvár), 3. helyezettjei pedig az Apáczai Nagyok (Nyíregyháza) és Hamvas I (Oroszlány) csapatai lettek.

Az Elite kategóriában, teljes létszámban, két csapatban állt ki a 3x3 válogatott keret. Ellenfeleik magyar csapatok mellett 2 szlovén, 3 szerb és 1 cseh csapat volt. A két válogatott csapat közül egy bekerült a legjobb 4 közé, a másiknál is csupán hajszálon múlt a legjobbak közé kerülés. A döntőben 2 szlovén csapat mérkőzött egymással; a párharcból a 2013-as világranglistát vezető került ki győztesen, alulmaradt az Európa-bajnok.

A Queen női kategóriában a várakozásoknak megfelelően a magyar női válogatott csapatai (Hunwomen I, Hunwomen II.) végeztek az első két helyen, harmadik a Csillámpónik (Pécs). A B33 TOUR következő állomása Debrecen lesz, június 6-7-én, a 3x3-as U18 világbajnoksággal egy időben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus