Bordács Soma Szolnok után a Románál vendégeskedik

A Vasas ifjú éves tehetségei, Bordács Soma és Chester Lewis Szolnok után Rómában mutathatják meg magukat.

Bordács Soma, a Vasas 16 éves bedobója több társával együtt a magyar bajnoknál járt vendégségben, most pedig Chester Lewisszal együtt Olaszországba utazik. A két méteres ifjonc mesélt az élményeiről, illetve az új lehetőségről.

Hét társaddal együtt Szolnokon vehettél részt egy tesztelésen az elmúlt napokban. Előzetesen mit tudtál erről a lehetőségről és hogyan érezted magad az Olajnál vendégségben?

Előzetesen annyit tudtam róla, amit klubom illetékese, Radics Balázs mondott el nekem, azaz hogy néhány napig Szolnokon edzhetünk és hétvégén a helyszínről nézhetünk meg egy Adria Liga mérkőzést.

Nagy lehetőségnek gondoltam, hogy a magyar bajnokság egyik meghatározó csapatához mehettem pár napra, mely nemzetközi szinten is komoly eredményeket ért már el. Jól volt látni, hogy milyen az edzésmunka ennél a klubnál, sokat is tanultam belőle érzésem szerint. Az külön is nagy élmény volt, hogy egy Adria Liga derbit is láthattam.

Miként nézett ki a programotok és érzésed szerint hogyan teljesítettél?

Csütörtök délután edzettünk is egyet a junior csapattal, közvetlenül az érkezésünk után, majd másnap két tréningen vettünk részt az NBI B-s alakulattal közösen, majd szombaton egy dobóedzéssel zártuk a munkát. Személy szerint próbáltam a legtöbbet kihozni magamból és remélem, ez sikerült is.

Sokan úgy tartják, hogy kiváló alapokkal rendelkezel ahhoz, hogy magasan jegyzett kosaras váljon belőled, ám ehhez javítanod kell a koncentrációdon. Én most személy szerint nagyon összeszedettnek láttalak ezen a pár napon. Te is éreztél ebben most változást? Ha igen, minek volt ez köszönhető szerinted?

Nagyon motiváltan érkeztem erre a pár napra, tényleg kiugró lehetőségnek tartottam és ez valószínűleg segített is abban, hogy jobban tudjak fókuszálni az elvégzendő feladatoknál. Szerettem volna élni a megkapott bizalommal.

Sok időd nem volt pihenni, hiszen újabb út előtt állsz. Mesélnél nekünk erről is egy kicsit?

A MOL Új Európa Alapítvány támogatásával és a Vasas segítségével lehetőségem nyílt négy napra elutazni a Stella Azzura Romához, s ezáltal együtt edzhetek a saját korosztályommal, illetve az idősebbekkel is.

Te magad mit vársz ettől a túrától?

Hétfőn este indulok és csütörtökig kint leszek. Óriási lehetőségnek tartom, hogy itt megmutathatom magam, nagyon várom már az edzéseket. Fontos tapasztalatokat szerezhetek nemzetközi környezetben, amit igyekszek majd hasznosítani a jövőben.

Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk!

Fotó, Slide: Farkas Dávid - MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus