Bruce Bowen edzést tartott Kelenföldön

Közel másfél órás feledhetetlen élményt szerzett vagy száz kelenföldi kisiskolásnak Bruce Bowen, a korábbi háromszoros NBA-bajnok kosaras és a junior NBA program két munkatársa, akik bemutató edzést tartottak.

A San Antonio Spurs csapatával három NBA-bajnoki címet szerző védekező specialista Bowen az MKOSZ-szel közösen szervezett junior NBA program hivatalos indítására érkezett fővárosunkba a Kosárlabdázás Napja rendezvényeire, amelynek égisze alatt indul el hivatalosan is a program. Pénteken délelőtt a legendás amerikai kosaras egy legendás magyar labdarúgó kapusról, Grosics Gyuláról elnevezett általános iskola tornatermében tartott társaival bemutató edzést.

Az 5 alkalommal is az NBA legjobb védő ötösébe beválasztott Bowen mi mással indíthatta volna a foglalkozást, mint néhány védekező gyakorlattal, amelyek során bizony pörögtek az apró lábacskát. A kosaras apróságok vélhetően e gyakorlatok során azt élvezték legjobban, amikor el kellett játszani, hogy a támadó nekik megy, belemenést elkövetve. Lehet, e gyakorlat bemutatása kapcsán Bowen szakmai tanácsokat kért a támadó faultok kiharcolásának egyik NBA-nagymesterétől, a még mindig aktív argentin Spurs-kosaras Manu Ginobilitől...

Nem sokkal később természetesen a labda is előkerült. Változatos dobó, passzoló, s labdavezető gyakorlatok követték egymást. Utóbbiak során Bowen - persze messze nem akkora vehemenciával, mint néhány éve az NBA-arénákban - ugyanazt próbálta megtenni a kis srácokkal, mint Kobe Bryanttel, Vince Carterrel, Steve Nash-sel vagy LeBron James-szel: elvenni tőlük a labdát.

A remek hangulatú, érdekes, az ügyesség mellett a figyelem, a koncentráció javítását is célzó gyakorlatokkal tarkított foglalkozás végén a gyerekek lerohanták az NBA-legendát, autogramot kérve Bowentől, majd a bemutatóedzés záró akkordjaként következett a közös fotók készítse.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus