Csapai triplájával U23-as bajnok a MAFC!

Ma délután véget ért a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntője Sopronban, ahol a fiúk U23-as korosztályának legjobbjai versengtek a legelőkelőbb helyezésekért. Az aranyérmet egy színvonalas és fordulatos csata végén a MAFC-osok nyakába akasztották, a második a három felnőtt válogatottal felálló Kecskemét lett, a dobogó harmadik fokára pedig a Nyíregyházát a bronzmeccsen nagy hajrával legyűrő TF-Budapest ért oda. Lássuk a zárónap rövid összefoglalóit, statisztikáit!

A 7. helyért: Sopron - Paks 112 - 35

Mivel a Markovics, Illés, Antóni trió nem lépett pályára a paksiaknál, ezért gyakorlatilag kijelenthető, hogy az ASE feladta a helyosztót, így a 10-ből 6 triplát beverő Rátvay Tamás és társai könnyedén legyalulták fiatalabb vetélytársaikat és valósággal kiütötték a tolnaiakat és megszerezték a hetedik pozíciót. Egészen hihetetlen, de a két fél közti VAL különbség 190(!) lett (170 vs. -20).

A Sopron legjobb dobói: Rátvay 26/18, Kántor 21/9, Ruják B. 13
A Paks legjobb dobói: Gomola 13, Szabó G. 12/6, Fazekas, Gulyás 4-4

 

Az 5. helyért: Falco - Szeged 69 - 59

Két foghíjas gárda csatáját a jobban lepattanózó (+5) és több gólpasszt adó (+5) szombathelyiek nyerték, méghozzá a 15-öt szóró Bognár Kristóf és a centerben hatékony Bagó Martin (11 pont, 7 lepattanó) vezetésével. A félidőben még csak négy pont választotta el a feleket, de Vágvölgyi Ákos és Wirth Ádám nélkül nem volt elég pont a szegediekben, pláne, hogy csak nyolc bevethető embere volt ma a Szedeáknak.

A Falco legjobb dobói: Bognár 15/3, Karagity 12, Bagó 11/3
A Szeged legjobb dobói: Révész 15, Verby 12/6, Demeter, Varga Z. 8/3-8/3

 

A 3. helyért: TF-Budapest - Nyíregyháza 63 - 61

Az utolsó negyednek még hét egységnyi hátránnyal ment neki a 15-öt szóró Papp Márk húzta TF, ám a 19 pontos, 6 lepattanós Debreczeni Dániel és a mára feljavuló Moravcsik Áron (11 pont, 7 gólpassz), valamint az újabb dupla duplát szállító Mihalics (14 pont, 16  lepattanó) hathatós segítségével fordított és megszerezte a bronzérmet, Lajsz Gergőék (19 pont, 12 lepattanó) be kellett, hogy érjék a negyedik hellyel.

A TF legjobb dobói: Debreczeni D. 19, Papp M. 15/6, Mihalics 14/3
A Nyíregyháza legjobb dobói: Lajsz 19, Molnár M., Kósa T. 16-16

 

A döntőben: MAFC - Kecskemét 66 - 65

A félidőben még hattal ment a Pongó-fivérek, illetve Mészáros Máté személyében három felnőtt magyar válogatott játékossal kiálló Kecskemét, ám a harmadik etap elején azonnal ritmust váltott a 19-et dobó Lakosa Zsolt húzta fővárosi gárda, s onnantól végig kéz a kézben haladtak a végső dudaszó felé a csapatok.

A hajrában úgy festett, mindenre lesz válasz kecskeméti oldalon, ám az egyik MAFC-os meglepetésember, Vittay Ambrus kettőből egy értékesített büntetőjét követően jött a dupla Pongó Martintól, viszont az addig a gyűrűbe be nem találó Csapai Péter elvállalta és beverte a triplát két egységnyi hátrányban pillanatokkal a vége előtt, amire Mészáros reagált még egy tempóval, de rontott, s bajnok lett a tavalyi második hely után a MAFC, a Kecskemétnek be kellett érnie az ezüstéremmel.

A MAFC legjobb dobói: Lakosa Zs. 19, Misek 11/3, Vittay 9/6
A Kecskemét legjobb dobói: Mészáros M. 21, Pongó Má. 19/3, Pongó Ma. 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus