Debreceni és miskolci siker az amatőr diákolimpián

A diákolimpiai versenyrendszerben 12. alkalommal meghirdetett és lebonyolított Amatőr Kosárlabda Diákolimpia® V-VI. korcsoportos Országos Döntő záró rendezvényére került sor Zalaegerszegen március 28–30-án.

Az előversenyekre 154 iskolacsapat adta le nevezését, majd a megyei/budapesti döntőket követően Zala megye fővárosába 33 iskolacsapat, közel 460 résztvevője jutott el.

A csoportküzdelmeket követően egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek, míg vasárnap a helyosztókkal ért véget az MDSZ korábbi Kosárlabda Bizottságának elnöke, a legendás kosaras Zsíros Tibor emléke előtt is tisztelgő diákolimpiai országos döntő.

A lányoknál a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium ifjú hölgyei, Kecskeméti János tanítványai, megismételve tavalyi sikerüket, ismét aranyérmet vehettek át. A fiúknál Borsod-Abaúj-Zemplén megye reprezentánsa a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium csapata Egerer Attila vezetésével az elmúlt esztendő ötödik helye után idén a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus