Délszláv döntő lesz Cívis kupán

A szerb Mega Bemax harmadik mérkőzését is nagyon magabiztosan nyerte, így készülhet a vasárnapi döntőre. Ellenfelük Sejo Bukva akadémiája lesz a döntőben, miután a bosnyákok 14 ponttal legyőzték az USK Prágát a csoport rangadóján. Az U15-ös magyar szelekció tartalékosan is legyőzte a Bolognát, így készülhet a bronzmeccsre. A rendező Debreceni Kosárlabda Akadémia három negyeden keresztül kontrolálta az Alicante elleni mérkőzést, ám az utolsó tíz percben való nagy leolvadásnak köszönhetően vereséget szenvedett.

A debka.hu beszámolója:

Mega Bemax – Csehország U15  89-53

Harmadik mérkőzését is könnyedén nyerte az Adria Ligás Mega Leks utánpótláscsapata, ezúttal Csehország U15-ös válogatottját fektették két vállra. Nagyjából öt percig tudták tartani a tempót a csehek (15-12), ám ekkor a Marko Andric vezette szerb gárda ritmust váltott, és keményítve védekezésén folyamatosan növelte előnyét. Az első tíz perc után 10, a félidőre pedig már 22 pont volt a differencia, ezzel gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést és a csoportelsőség sorsát. A jó felépítésű nemzeti együttes csak szenvedett a gyűrűk alatt, erről a 64-33-ra elvesztett lepatttanóharc is árulkodik. A Mega Bemax-ból a már említett Andric (20 pont, 9 lepettanó, 8 szerzett labda) mellett Luka Paunovic (17 pont, 13 lepattanó, 5 gólpassz) és Stefan Agoc (9 pont, 10 lepattanó) játszott kiemelkedően, míg Csehország legjobbjai közül csak Lucas Hrebik és Vladimir Vondra kétszámjegyű ponttermése volt dicsérhető.


BC Kos Sarajevo – USK Prága 82-68

Két veretlen csapat találkozott egymással, így az összecsapás a csoport első helyéről döntött. Az első percekben a csehek vették magukhoz a kezdeményezést, de Sejo Bukva akadémiája folyamatosan tapadt rájuk, így 21-21-et mutatott az eredményjelző az első tíz perc után. A folytatásban sem tudott meglépni egyik csapat sem, a nézők a torna eddigi talán legszínvonalasabb mérkőzését láthatták. Hárompontos bosnyák vezetéssel kezdték meg a második a második félidőt, s ekkor a Sarajevo óriása, az egész mérkőzésen extrát nyújtó Alija Ismalovic (34 pont, 20 lepattanó) vezérletével először alakult ki kétszámjegyű különbség (53-43). A prágaiak ezt követően nem tudtak közelebb kerülni, s bár nagyszerűen tartották a lépést ellenfelükkel, így is 14 pontos bosnyák siker született. A szombati nap második mérkőzésén így az is eldőlt, hogy délszláv döntője lesz a Cívis Kupának, hiszen a Sarajevo és a szintén veretlen Mega Bamax találkozik majd vasárnap 16 órakor.


Magyarország U15 – Fortitudo Bologna 68-44

A magyar U15-ös szelekció az eddig két nagyobb vereségbe is belefutó Bolognával találkozott. A válogatottban ezúttal nem szerepelt a debreceniek kiválósága, Neuwirth Bence, az előző két nap folyamán lejátszott négy mérkőzés után a szakmai stáb úgy döntött, hogy szombaton elég lesz neki egy meccs is a klubcsapatában. Ráijesztett Góbi Henrik csapatára az olasz együttes, hét perc elteltével, Simone Brunetti triplájával után még mindig ők vezettek (6-8). Bár a válogatottban a tornán eddig kevesebb szerephez jutók kaptak bizalmat a kezdő csapatban, a negyedet így is sikerül megnyerniük. A folytatásban aztán összekapták magukat Kenéz Csabáék, a hátvéd kosarával először lett kétszámjegyű különbség (22-12). Bár a színvonal nem szökött az egekbe, a magyarok így is megnyugtató fórral mehettek az öltözőbe. A harmadik negyedben aztán gyorsan lezárták a  mérkőzést a mieink, a közel harminc pontos vezetés tudatában kisség még ki is engedtek a végére. Az U15-ös szelekció így vasárnap a bronzéremért játszhat majd, az ellenfél az USK Prága csapata lesz.


Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI – FL Alicante 76-89

A csoport harmadik helye volt a tét a mérkőzésen, ennek megfelelően óriási iramban kezdődött a találkozó. Kiegyenlített játékot hozott az első negyed, és kis híján vezetéssel is zárták azt Nemes Ákosék, ám egy 8-0-s spanyol rohanással az Alicante nyerte az első tíz percet. A folytatásban aztán rendezték a sorokat Cserfalvi István tanítványai, és a Neuwirth Bence-Somi Miklós páros vezérletével átvették a vezetést. Gyors és lendületes játékkal folyamatosan növelték előnyüket, és bár sokszor hiba csúszott a támadásokba, az utolsó negyedet 10 pontos fórral kezdhették meg. Semmi sem utalt arra, hogy a debreceniek elveszítik a mérkőzést, ám a hispánok mindent egy lapra feltéve, már-már kamikaze védekezéssel teljesen megzavarták a hajdúságiak. A mérkőzést végül 35 (!) eladott labdával záró cívisvárosiak teljesen összeestek a végére, az extázisban kosárlabdázó Alicante pedig 34-11-re megnyerve az utolsó negyedet, és végül megnyerte az összecsapást. A spanyolok így zárónapon a cseh válogatottal játszhatnak az 5. helyért, míg a hazaiak a Bolognával mérkőznek majd meg a 7. helyért 18 órától.
 

A vasárnapi nap menetrendje

5. helyért: Fl Alicante – Csehország U15
3. helyért: Magyrarország U15 – USK Prága
döntő: Mega Bemax – BC Kos Srajevo
7. helyért: Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI – Fortitudo Bologna
 

Forrás, Foto, Slide - debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus