Egyetemi Európa-kupa: csoportkör Debrecenben

Amint arról már honlapunkon beszámoltunk, Debrecen a nyáron két nagyszabású nemzetközi kosaras rendezvénynek is otthont ad. A jövő hét végén azonban még egy jelentős nemzetközi kosaras eseményt rendeznek a városban.

A legutóbbi két év magyar férfi egyetemi bajnokcsapata, a DEAC lesz a házigazdája az ISBL Eurocup egyik selejtező csoportjának. Az International Basketball Student League Eurocup elnevezésű sorozat - nevezzük Egyetemi Európa-kupának - egyik csoportkörét rendezik Debrecenben jövő szombaton, vasárnap és hétfőn.

A debreceniek a nyári hollandiai Európai Egyetemi Játékokon kerültek kapcsolatba a sorozat szervezőivel.

A nagyszabású debreceni tornán, amint arról Dr. Nagy Ágoston, a DEAC vezetőedzője honlapunkat tájékoztatt,a csapata várhatóan igen erős riválisok ellen mérheti le tudását.

A házigazda DEAC mellett két orosz egyetemi együttes, az UrFU Jekatyerinburg és a világhírű moszkvai Lomonoszov egyetem - ennek az intézménynek volt a hallgatója a későbbi orosz NBA-kosaras Andrej Kirikenko is -, valamint Észtországból a Tallin Tech csapata lép majd pályára.

Az első két helyezett jut be a sorozat négyes döntőjébe, amelyet, amennyiben sikerül oda beverekednie magát, szintén megrendezné Debrecen.

Az egész sorozat, az Egyetemi Európa-kupa győztese jutalomból az Euroliga madridi négyes döntőjének keretében mérkőzhet meg a Real Madrid utánpótlás csapatával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus