Élőképes stream lesz a januári, kőbányai EYBL fordulóról

Lezajlott egy U14-es EYBL forduló a Vasas otthonában, utána U16-os torna volt Székesfehérváron. Bár Kőbánya csak januárban fogad csapatokat, mégis érdekes lehet, hogyan készül U14-es csapatuk a nemzetközi megmérettetésre, illetve folynak-e a rendezés előkészületei. Hajdu Péter elnököt kérdezte a részletekről a csapat hivatalos honlapja, a darazsak.hu.

A darazsak.hu interjúja Hajdu Péter elnökkel:

Készül már a klub a januári tornára?

Természetesen igen, hiszen nem elég egy-két héttel a rendezvény előtt foglalkozni a szervezéssel, Karácsonyig gyakorlatilag mindennel kész kell lenni.

Hol tart most a szervezés?

Elkészült egy feladatlista határidőkkel, felelősökkel. Ebben reményeim szerint olyan feladatokat is megfogalmaztunk, mely elmarad, de felkészülünk rá. Pécsen személyesen is voltam tapasztalatokat gyűjteni, ezen kívül a Vasas tornáján is szemlélődtem. Túl vagyunk már a szállásrendelésen, lekötöttük az éttermet, kitaláltuk a forgatókönyvet. Elkészült a sorsolás-tervezet. Most a megfelelő önkénteseket és azokat a szponzorokat keressük fel, akik segítségével színvonalasabbá tudjuk tenni a rendezést. Szeretnénk megmutatni, hogy jó házigazdák leszünk, vendégeink elégedetten távoznak majd és jó emlékeik lesznek Kőbányáról. Emeli a torna rangját, hogy dr. György István, Budapest kormánymegbízottja és Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere elvállalta a fővédnökséget. Szerencsére nem ez az első esemény, amit szervezünk és bízom benne, hogy most is megfelelünk az elvárásoknak.

Terveznek valami különlegességet, ami más helyszíneken még nem volt?

Igen. Az EYBL fordulón reményeink szerint debütál az a videorendszerünk, amely egy nagysebességű internet-kapcsolat segítségével közvetíteni tudja a mérkőzéseket. Két fix kamera lesz felszerelve, amely 1-1 félpályát fed le. Tudomásom szerint ilyen még nem volt az EYBL-fordulók történetében. Természetesen a kamerák maradnak a torna után is, úgyhogy ettől kezdve minden mérkőzésünk és rendezvényünk közvetíthető lesz a Zsíros csarnokból. Jó hír ez azoknak - elsősorban talán a nagyszülőknek -, akiknek nehezséget okoz a mérkőzésekre járni.

Hogyan készül a csapat?

A csapat az országos első fordulóban a "B" jelű csoportba kapott besorolást, ahonnan magabiztosan jutott tovább. A legutóbbi körben szoros meccsen kaptak ki a Vasastól, de a "bronzmeccsen" ellentmondást nem tűrően, közel 40 ponttal fektették két vállra a szintén EYBL résztvevő Budapesti Honvéd gárdáját. Novemberben továbbra is az "A" csoportban fogunk szerepelni. Ez a szakasz az országos 32-es tábláért megy. Jelenleg jól állunk, tapadunk az élmezőnyhöz. Az EYBL 2. fordulóig ez a selejtező szakasz le is fog menni, illetve elindulnak a budapesti bajnokságok is. Ha ez nem lenne elég, - márpedig nekünk nem elég - az őszi szünetben minden nap edzés volt és egy kétnapos tornán is részt vett a csapat Léván, akik szintén EYBL szereplők. A keretünk továbbra is 15 főből áll, de folyamatosan nézzük a teljes serdülő állományt, hogy kik azok akik esetleg ki, vagy be tudnának kerülni. Az, hogy folyamatosan jó meccseket játszunk illetve mindig van a lehetőség külföldi csapatokkal való megmérkőzésre, megkönnyíti a munkánkat, mert a gyerekek folyamatosan motiváltak és nagyon harcosan készülnek a következő megmérettetésekre.

Ezek jó hírek, hiszen a távlati cél jól képzett játékosok nevelése.

Igen, ez így van. A Budapesti Kosárlabda Szövetség elnökeként örülnék annak, ha minél több kőbányai játékos beférne azokba a válogatottakba, melyeket Budapest néven indítunk a különböző korosztályokba. Reményeim szerint a Zsíros Akadémia névadójához méltóan több olyan játéktudású játékost fog nevelni, amilyen Zsizsi bácsi volt a maga idejében.


Forrás, Foto, Slide - darazsak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus