EYBL: 3 meccs után veretlen a Vasas, nyeretlen a MAFC

Ma délelőtt harmadik fellépésével folytatta lettországi EYBL szereplését a listavezető Vasas és a beugróként meghívott MAFC is. A pasarétiek nagy csatában kerekedtek felül észt ellenfelükön, ezzel pedig biztosították a maradék két találkozótól függetlenül is, hogy a nyolcasdöntőben legrosszabb esetben is második kiemeltként indulhatnak majd, a Vavra-legénység pedig a tavalyi ezüstérmestől kapott ki. Jöjjenek a részletek!

MKB Euroleasing Vasas - BC Salva/Rock 57 - 54

Az élete meccsét játszó Joel Nshimba (17 pont, 13 lepattanó, 2 gólpassz, 1 blokk) mellett a többi kulcsember a megszokottnál picit haloványabb volt a 7-8-as első negyeddel kezdődő, álmoskás mérkőzésen, Sárosi Bulcsú vezetőedző elmondása szerint pedig az észtek felbátorodtak, amint látták, hogy lehet keresnivalójuk és 19-13-as második játékrészükkel hét egységnyi fórt harcoltak ki a nagyszünetre. A Fehérvárról kölcsön vett Fülöp Bence faultgondokkal küszködött, de az ellenfél legjobb benti emberét így is ki tudták kapcsolni Nshimbáék, s a 15 pontos, 5 lepattanós Rudner Gábor vezetésével be is húzták a harcos hajrát. 14:00-tól ma a MAFC ellen folytatja a listavezető a magyar házirangadón.

A Vasas legjobb dobói: Nshimba 17, Rudner 15/3, Völgyi 8/3, Lewis 8
A Salva/Rock legjobb dobói: Heitur 15/15, Lille 14/12, Siimon

 

BS Fryshuset - MAFC 58 - 45

Hiába kezdett jól a svéd élcsapat ellen a Pápai Máté nélkül a lepattanózást 40-23-ra elvesztő MAFC, a 14-14-es első etap után jött egy hidegzuhany-szerű 4-21-es nyolc perc, s ott érdemben el is dőlt a derbi, a két 15 pontos vezéren, Bonifert Bendegúzon és Vízvári Kristófon kívül egyedül a 9-et dobó, s négy lepattanót szedő Sebestyén Dávidtól értékelhető egyéni teljesítményt kapó budapesti alakulat, mely most 14:00-tól a bajnoki cím egyik fő várományosa, a Vasas ellen próbálhat meg javítani legjobb játékosa távollétében.

A Fryshuset legjobb dobói: Njigen 13, Harun 12/3, Muhaidin 12
A MAFC legjobb dobói: Bonifert 15/3, Vízvári 15, Sebestyén 9
 

Fotó: kosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus