EYBL: A Vasas másodikként, a MAFC nyeretlenül zárt

Ma ért véget az EYBL (European Youth Basketball League) harmadik U16-s tornája a lettországi Rigában, ami az alapszakasz végét is jelenti. A beugróként meghívott MAFC a hazaiak ellen sem tudott ma nyerni, így utolsóként zárt, a Sárosi-legénység is kikapott a BS Rigától, ezzel második lett a tornán és az egész alapszakaszban is, tehát ebből a pozícióban kezdheti majd a rájátszást egy hónap múlva, ugyanitt, a kieséses rendszerű nyolcasdöntőben. Két magyar kosaras is bekerült az all-star csapatba és a pasarétiek mestere lett a torna legjobb edzője!

BS Riga/DSN - MKB Euroleasing Vasas 57 - 41

A sokkal fáradtabbnak tűnő Vasas hagyta már az elején kétszámjegyű előnnyel elmenni a legjobbjukat nélkülöző kétszeres címvédő letteket, de még úgy tűnt, hogy időben indította hajráját a harmadik etap derekán a Lewis Chester (14 pont, 7 lepattanó) irányította listavezető, ám a magyarok pozíciójára pályázó Riga saját közönsége előtt nem engedte már látótávolságon belülre a Lewis-hoz hasonlóan az all-star csapatba szavazott Joel Nshimba (5 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz) fémjelezte pasarétieket, akik 13-2-es mérlegükkel végeztek a 14-1-gyel záró baltiak mögött. A negyeddöntőben a litván Klaipedával játszhat majd a Sárosi-alakulat majd egy hónap múlva.

A Riga legjobb dobói: Dembskis 13, Banga 10, Zoriks 9/6
A Vasas legjobb dobói: Lewis 14/9, Rudner 12/6, Bordács 7/3

 

BS Riga - MAFC 48 - 40

Hiába volt bő kétszámjegyű előnye a MAFC-nak az első félidőben, a másodikra alaposan elfáradt a Vavra-legénység és így fejet kellett hajtania a hazaiak ellen. A legjobbja, Pápai Máté nélkül elutazó újbudai alakulat az Isztambul Barcelona helyén beugróként szerepelhetett Rigában, de nem tudott meccset nyerni, így a torna utolsó helyén zárt.

Statisztika már/jelenleg nem érhető el a derbiről.

 

Fotó: kosársuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus