EYBL U14: nem a magyar csapatok hétvégéje volt

Színvonalas mérkőzéseket hozott a Vasas által megrendezett Közép-Európai EYBL forduló négy napja, melyre a kontinens több pontjáról érkeztek a 14 év alatti serdülő csapatok.

(Aki szeretne a magyar irányítással működő Közép-Európai Ifjúsági Liga (CEYBL) eseményeiről naprakészen tájékozódni, annak ajánljuk a szervezet hivatalos facebook oldalát, IDE KATTINTVA)

A korábban Pécsett lebonyolított csoportkör után, melyen négyen is képviselték hazánkat, most három magyar csapat versengett a külföldi vendégekkel, ám sajnos nem termett sok babér a számukra. A házigazdák csupán a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia növendékeit tudták legyőzni, a fehérváriak a legközelebbről érkező Léva ellen arattak sikert, a Honvéd pedig elvesztette mind a négy találkozóját.

A nyitónapon mindössze egy mérkőzést rendeztek, a Vasas együttese az Alba Berlinnel nézett farkasszemet. Az este 8 órakor kezdődő derbi elképesztő izgalmakat hozott, a pasarétieknek nagy hátrányt kellett ledolgozniuk, de végül utolérték ellenfelüket, sőt, a kétszeri hosszabbításba torkolló csatában még labdájuk is volt a győzelem megszerzéséhez. Nem sikerült azonban pontra váltaniuk a lehetőségeiket, el is fogytak a végére a Vasasos játékosok, így a fél 11-ig húzódó összecsapást végül az Alba Berlin nyerte meg.

Hasonlóan izgalmas végjátékot ugyan már nem láthattunk a következő három napban, de a játék színvonalára így sem lehetett panasz, nagyon jó volt látni, hogy más kosárlabda kultúrájú nemzetek fiatal játékosai milyen magas szinten űzik ezt a sportágat. A csoportot egyébként az USK Prague és a Cibona Zagreb veretlenül zárta az élen.

Bár sikerekben nem bővelkedett a hazai együttesek számára ez a forduló, jó látni, hogy egyre több csapat tudja megmérettetni magát nemzetközi szinten is, amiből az edzők, szakvezetők és maguk a játékosok is sokat profitálhatnak a későbbiekben.

Az U14-es EYBL A csoportjának következő fordulóját január 22-24. között rendezik, a házigazda a Budapesti Honvéd lesz.

Eredmények

Október 1., csütörtök:

Alba Berlin - Vasas Akadémia 93-81

Október 2., péntek:

Budapesti Honvéd SE – KK Mladost Zemun 55-102
DKKA – USK Prague 62-74
Cibona Zagreb – SBK Levice 75-53
Budapesti Honvéd SE – Alba Berlin 54-112
Vasas Akadémia – DKKA 62-55
Stella Azzurra Roma – USK Prague 57-77

Október 3., szombat:

KK Mladost Zemun – Cibona Zagreb 67-73
SBK Levice – DKKA 51-68
Alba Berlin – Stella Azzurra Roma 66-70
KK Mladost Zemun – USK Prague 54-72
Vasas Akadémia – SBK Levice 58-65
Cibona Zagreb – Budapesi Honvéd SE 85-63

Október 4., vasárnap:

SBK Levice – Stella Azzurra Roma 67-62
DKKA – KK Mladost Zemun 49-57
USK Prague – Alba Berlin 74-63
Cibona Zagreb – Vasas Akadémia 75-67
Stella Azzurra Roma – Budapesti Honvéd SE 74-53

Fotó: facebook.com/mesterbotond - Mester Botond

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus