Fantasztikus menetelésben a Vasas: a CSZKA és a Minszk skalpja is megvan!

Ma vette kezdetét az EYBL második fordulója Lengyelországban, ahol a most már hét meccs után is veretlen Vasas U16-os csapata simán verte a CSZKA Moszkva gárdáját, illetve nagy hajrával fektette két vállra a fehérorosz Minszk együttesét. Jöjjenek a részletek!

MKB Euroleasing Vasas - Tsmoki Minszk 52 - 46 (9-19,17-4, 7-14, 19-9)

Az egész mezőny legmagasabb szerkezetű csapatát, a fehérorosz Minszket a vártnál talán nagyobb küzdelemben verte el a Sárosi-legénység, mely az utolsó játékrésznek még négy egységnyi hátránnyal ment neki, de a nagyon feljavuló Rudner (15 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda) és a pasarétiek eddigi abszolút meglepetésembere, Ondima (15 pont) főszereplésével, illetve Lewis (6 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) hathatós segítségével megtartotta makulátlan mérlegét és ekkor már hatodik diadalával továbbra is élen állt az összesített táblázaton is.

A Vasas legjobb dobói: Ondima 15/9, Rudner 15/6, Bordács 6/3, Lewis 6
A Minszk legjobb dobói: Mikulski 21/3, Pahrabitski 10, Sivatski 5

 

MKB Euroleasing Vasas - CSZKA Moszkva 66 - 49 (27-9, 8-17, 10-12, 21-11)

A nyolc perces negyedekkel játszott sorozatban elképesztő fölénnyel, 18 pontos fórral zárta az első etapot pénteki második fellépésén a Sárosi Bulcsú edzette pasaréti együttes, mely a középső két játékrészt ugyan elvesztette, ám a záró felvonásban egyértelműsítette, hogy ki a jobb ezen a napon.

A 9 pontos, 10 lepattanós Joel Nshimba ahhoz képest, hogy abszolút nincsen játékban, mivel "csak" edzhetett a legutóbbi EYBL forduló óta a társakkal, egész erős produkcióval nyitott (kipontozódása miatt csupán 13 játékperc alatt), de a budapesti torna MVP-je, Lewis Chester (10 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda) és az Alba Fehérvártól most is kölcsönvett Fülöp Bence (11 pont, 10 lepattanó) is kiemelkedőt nyújtott a Vasasban, ráadásul a válogatottból kihagyott Keul Tamás (9 pont, 8 lepattanó) is bizonyította, hogy sokra hivatott. A két wing-játékos, Bordács Soma (7 pont, 5 lepattanó) és Rudner Gábor (2 pont, 2 lepattanó) most nem hoztak kiemelkedő statisztikákat, ám a velük egyetemben az U16-os nemzeti csapatot is képviselő Ondima Olivér (10 pont, 3 lepattanó, 3 gólpassz) letette a névjegyét ezen a megmérettetésen is.

Újfent bebizonyosodott tehát, hogy nemzetközi szinten is mennyire hosszú a Vasas kispadja, illetve hogy valami óriási dolog van készülőben a pasaréti akadémiánál. Európa legtehetősebb klubjának utánpótlás alakulatát ilyen magabiztossággal verni nem hazai környezetben a magyar kosárlabdázás utóbbi éveinek egyik legkomolyabb fegyverténye.

A Vasas legjobb dobói: Fülöp 11, Ondima 10/9, Lewis 10/3
A CSZKA legjobb dobói: Jakovlev 13/3, Kasatkin 9, Umrikin 8/6, Soldatov 8

 

A további program: Holnap reggel 10:00-kor a szintén orosz Avtodor, majd 17:30-tól a Himki Moszkva lesz a Vasas ellenfele, vasárnap pedig 14:30-kor zárja szereplését a magyar gárda a lengyel PZ Kosz Pomerania ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus