Fazekas Máté kiváló szezont zárt Németországban

A Ratiopharm Akadémia centere és a magyar U16-os válogatott húzóembere, Fazekas Máté egészen kitűnő szezont zárt csapatánál, akiket történelmi sikerre vezetett.

A VinkoGroup hivatalos facebook-oldalának tájékoztatása alapján Fazekas Máté, a magyar U16-os válogatott húzóembere nagyszerű szezont zárt csapatában, a német Ratiopharm Akadémiánál. A klub fennállása során először jutott be a korosztályos Final Fourba, ezt pedig nem kis mértékben a 210 centi magas Fazekasnak köszönhetik, aki 19.5 pontot, 13.7 lepattanót, 2.3 gólpasszt, 1.1 szerzett labdát és 2.2 blokkot átlagolt ebben az idényben. Nagyon hatékonyan szerezte a pontjait, hiszen 71.6%-os mezőny, illetve 84.6%-os büntetőmutatója volt - a 6 rájátszásbeli meccsen 23/24 volt a vonalról (95.8%) és volt három triplája is (3/7).

A Final Fourt Ulmban rendezték a hétvégén, ahol nemcsak a Ratiopharm Ulm felnőtt csapatának vezetőedzője, Torsten Liebenath volt jelen, hanem gyakorlatilag a német első osztály összes csapata képviseltette magát a trénerével vagy a GM-jével. Mátéék az elődöntőben legyőzték a Lichterfelde Berlint, a fináléban pedig a nagyon erős Eintracht Frankfurttal kerültek szembe. Fazekas ellenük is 21 pontos, 11 pattanós dupla-duplát hozott, de csapata 61-53-ra kikapott, így a második helyen végeztek.

Ezúton is gratulálunk Fazekas Máténak az egész éves teljesítményéhez és a sikerhez!

Forrás, Foto, Slide - VinkoGroup hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus