Felsőházi csaták

A kadet lányoknál és a junior fiúknál is kezdetét vette, illetve veszi a felsőházi rájátszás.

Az utanpotlassport.hu cikke:

A kiemelt korosztályos bajnokságok közül a többitől eltérő lebonyolítású junior leánybajnokságban már javában tart a rájátszás, a fiú kadetbajnokságban pedig még az alapszakasz sem ért véget. A kadet leányok és a junior fiúk azonban befejezték az alapszakaszt, így azt a két sorozatot vesszük szemügyre.

A kadet leánybajnokság keleti csoportját hibátlanul zárta az élen a Csata DSE, mind a tíz mérkőzését megnyerte. A második helyen a Vasas Akadémia zárt, ők csupán a Tursics-művektől szenvedtek vereséget, de mindkét alkalommal. A Szolnoki Sportcentrum és a Kecskeméti KA ugyanolyan mérleggel (négy győzelem, hat vereség) zárt, egymás elleni eredményeik révén előbbiek a harmadik, utóbbiak a negyedik helyen jutottak a felsőházi rájátszásba. A DVTK és a Debreceni KA az alsóházban folytathatja.

Nyugaton a Soproni Darazsak mindenkit megcsíptek, a Csatához hasonlóan tízből tíz mérkőzést nyertek. A KA Pécs lett a második, a BEAC-Újbuda a harmadik. Az utolsó felsőházi helyért a Török Flóris-Törekvés SE hajszállal bizonyult jobbnak az Atomerőmű csapatánál. A szekszárdiak mellett a győri Széchenyi KA került az alsóházba.

A felsőházi rájátszást két korai mérkőzéssel meg is kezdték, a Csata DSE 102-39-relegázolta a Törekvést, míg a Vasas a BEAC együttesét múlta felül 76-40-re. A részletes műsor és a táblázat a szövetség honlapján, ITT található.

A junior fiúbajnokságban keleten a Szolnoki Olaj meggyőző fölénnyel, mindössze egyetlen vereséggel végzet az első helyen. Másodiknak a Honvéd, harmadiknak a Nyíregyháza futott be, és a Vasas felsőházbeli tagságát jelentő negyedik helyét sem fenyegette veszély. Az alsóházi küzdelem maradt a Debreceni KA, a Szedeák, a Zsíros Akadémia és a mindössze két győzelmet jegyző Békéscsaba gárdájának.

Nyugaton a Körmendi Törpördögök együttese nyerte a KA Pécs elleni versenyfutást az első helyért, a másik két továbbjutó helyet az egyaránt 9/5-ös mutatóval záró Szombathelyi KA és a MAFC csípte el. A DKKA, a Soproni Sportiskola, valamint a két nyertes mérkőzéssel rendelkező Elite Basket Törökbálint és a mindössze egyszer nyerő Újpest az alsóházban folytatja.

A felsőházi rájátszás február 4-én, csütörtökön 17.45 órakor kezdődik a Honvéd–Szombathely mérkőzéssel. A részletes műsor és a táblázat a szövetség honlapján, ITT található.

Forrás, Foto, Slide - utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus