Golomán bezsebelte a bajnoki címet!

A Golomán Györgyöt is soraiban tudó Sagemont Lions diadalmaskodott a Florida Állam 3A középiskoláinak döntőjében, miután könnyedén győzték le a Tampa gárdáját. Honfitársunk produktív játékkal járult hozzá csapata diadalához.

3A Florida State Final Four, Döntő

Tampa Prep - Sagemont 48-79 (8-30, 11-21, 5-10, 19-13)

A Tampa Prep legjobb dobói: Durham 19, Goulbourne 10/3, Fridella 9/3.

A Sagemont legjobb dobói: Ali 20/6, Cooper 15/3, Crawford 14/12, Golomán 14.

A több neves egyetem által keresett Juwan Durham vezette Tampa Prep gárdájával szállt harcba a Sagemont Lions tegnap késő este.

A nyitó negyed remekül sikerült Golománéknak. Egyszerűen átrohantak a Tampán, a rövidnek mondható nyolc perces negyed alatt 30 (!) pontot rámoltak be ellenfelük gyűrűjébe.

A folytatásban is dominált a Sagemont. A félidőben már 32 pontos fórra tettek szert az Oroszlánok, így az érdemi kérdéseket már tizenhat perc után lerendezték Golománék. Gyuri 4-4 pontot szerzett az első két játékrészben.

A harmadik negyedben visszaesett a csapatok ponttermése, melynek a Sagemont örülhetett jobban, hisz csupán 5 pontot engedélyezett a Tampának. Golomán csapata negyedbeli 10 pontjából négyet vállalt magára, továbbá két szerzett labdát és egy gólpasszt jegyzett.

A záró negyedben már szinte csak az ünneplésé volt a főszerep. A Tampa ugyan megnyerte a játékrészt, hat pontot faragott is tetemes hátrányából, de mint már fentebb említettük, a találkozó nagyon korán, már az első nyolc perc után eldőlt.

Magabiztos sikerének köszönhetően 2011 után ismét a Sagemont lett Florida Állam 3A Középiskoláinak bajnoka!

A találkozó részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető!

Golomán 14 ponttal (11-ből 6 mezőnyből), 3 lepattanóval, 4 blokkal, 1 gólpasszal, és 2 szerzett labdával járult hozzá csapata győzelméhez.

Honfitársunk hamarosan új naplóbejegyzéssel jelentkezik, melyben részletesen mesél majd az elmúlt időszak, valamint a Final Four eseményeiről!

A Kezdő5.hu teljes stábja gratulál Golomán Györgynek a bajnoki címhez, csapata sikeres, makulátlan szezonjához.

 

Fotó – Golomán György Instagram oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus