Golomán egy lépésre a bajnoki címtől!

Ma este a floridai állami bajnokság elődöntőjében szerepelt Golomán György és csapata, a Sagemont Lions. A magyar tehetség és csapattársai szinte a feldobástól kezdve kézben tartották a mérkőzést, megérdemelten jutottak be a holnapi döntőbe!

3A Florida State Final Four, első elődöntő

Providence - Sagemont 59-78 (14-28, 16-14, 14-18, 15-18)

Kissé beragadt a rajtnál a Sagemont, ugyanis külső dobásainak köszönhetően a Providence 8-3-ra húzott el, ám a negyed második felére megfordult a találkozó állása, köszönhetően a Kirby - Golomán párosnak. Honfitársunk sorozatban hét pontot szerzett, biztos kézzel büntetőzött, így az első negyed után 14 ponttal vezetett a Sagemont.

A második nyolc percet hárompontossal nyitotta a hazai csapat, ám Golomán hamar beütötte második személyi hibáját, és öt hosszú percen át a kispadon kellett tartania Ross mesternek. A Griffin által húzott Providence faragni tudott a hátrányából, be is jöttek a lélektani tíz pontos határon belülre, ám a félidő utolsó percében Kirby egy 2+1-es akciót, valamint egy utolsó másodperces duplát értékesített, így 12 pontos fórral vonulhatott hosszabb pihenőre a Sagemont.

A folytatásban nem vett vissza a lendületből Griffin, és a mellé fellépő Terrell-lel karöltve újabb öt pontot faragtak hátrányukból, hét egységnyire közelítették meg az Oroszlánokat. A játékrész második felére azonban aktivizálta magát a nagyszerű dobóformát mutató Kirby, s két Ali-büntetővel újra tíz pontos különbséget mutatott az eredményjelző. (51-41) A negyed hajrájában Golomán labdát szerzett, a támadásból pedig Kirby bevarrta negyedik hárompontosát és már 20 egységnél járt. Érett a Sagemont siker.

A tét érződött a csapatokon, ugyanis három perc alatt mindössze hat pont született a záró játékrész elején. A Sagemont kosárcsendjét Golomán, majd Ali büntetője törte meg, melyek bebiztosították csapatuk győzelmét. A végén már csak az volt kérdés, hogy sikerül-e húsz pontnál nagyobb különbséggel nyerni a Sagemontnak.

Honfitársunk 26 játékperc alatt nem hibázott dobást, mindkét mezőnykísérletét gyűrűbe juttatta, öt büntetőjéből négyet helyére küldött, továbbá 6 lepattanó, 1 szerzett labda, és 1 gólpassz fűződött nevéhez.

A találkozó részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető!

A Providence legjobb dobói: Griffin 18, Terrel 16/9, Walker 10, Allen 9/3.

A Sagemont legjobb dobói: Kirby 22/12, Ali 22/3, Crawford 16/3, Jurko 10, Golomán 8.

 

Golomán Györgyék holnap este, magyar idő szerint 22 óra 35 perctől játsszák a döntőt!

Szurkoljunk együtt Gyuri és a Sagemont sikeréért!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus