Golománék az állami döntőben!

Ma éjjeli győzelmének köszönhetően Golomán György és csapata, a Sagemont Lions bejutott Florida Állam 3A középiskoláinak állami döntőjébe. A területi sorozat utolsó három mérkőzését megnyerték az Oroszlánok, mellyel kivívták a lehetőséget, hogy az állam legjobb négy csapata közül ők szerezzék meg a végső győzelmet.

A regionális negyeddöntő akadályát könnyedén vette honfitársunk és csapata, ugyanis 60-34-re győzték le a Palmer Trinity együttesét. Gyuri a mérkőzés legjobbjaként szerepelt, hiszen 17 pontjával és 10 lepattanójával a mezőnyből egyedüliként jegyzett dupla duplát (szerk.: a negyedek nyolc percesek). 

A kedd esti elődöntőben szintén nem kellett kiadniuk mindent magukból, a Westwood Christian csapatát 69-44 arányban múlták felül. Golomán ez alkalommal kevesebb pontot szerzett, mint a negyeddöntőben (6 pont), ám lepattanózásban (8) ismét a mezőny legjobbjaként magasodott a többi játékos fölé.

A ma éjjeli regionális döntőben a Florida Air Academy volt az ellenfelük. Szoros csatát hozott a találkozó, a félidőben mindössze három pont volt a Sagemont előnye (40-37), ám a következő két játékrész jól sikerült az Oroszlánoknak, s végül 12 ponttal (91-79) bizonyultak jobbnak soros ellenfelüknél. A magyar tehetség 6 ponttal járult hozzá csapata győzelméhez.

Ezzel a sikerrel bejutott a Sagemont Lions az állami döntőbe és továbbra is őrzi veretlenségét, 32 mérkőzésből 32-szer győztesen hagyták el a parkettet Golománék.

A Final Four mérkőzéseit kedden és szerdán rendezik, az elődöntőben vagy a North Florida Christian, vagy a Providence vár Golománékra.

Szurkoljunk együtt Golomán Györgynek és csapatának!

Hajrá Gyuri!

 

Fotó - Golomán György Instagram oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus