Hazai siker a magyar csoport nyitányán

Fordulatos mérkőzésen a hazai cseh csapat sikerével kezdődtek az U17-es leány világbajnokság magyar csoportjának küzdelmei, Csehország 61-51-re verte Koreát. 

Idegesen kezdtek a házigazda csehek, az első negyed végén előnyt szerzett Korea, majd a másodikban sokáig egyértelműen az ázsiai együttes akarata érvényesült. 25-18-ra vezetett a 17. perc végén Korea, ám a félidő végén egy 8-0-s rohammal fordítottak a csehek. 

A hazaiak lendületben is maradtak, egy 11-3-as lehengerlő rohammal kezdtek szünet után. A harmadik negyed hajrájában lehet, azt hitték, megvan a meccs. A koreaiak azonban másként gondolták. A negyed végén egy 8-2-es futással feljöttek 3 pontra. A záró szakasz elején 5-re nőtt a cseh előny, ám a 32. és a 34. perc között Korea egy 8-0-s szakasszal fordított. 46-43-as ázsiai vezetés után azonban a záró szakasz közepén hazaiak egy 11-2-vel eldöntötték a meccset a maguk javára, a koreaiakat ez a huszáros hazai "részhajrá" megtörte, s végül 10 pont különbséggel győzött a cseh csapat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus