Hetedik helyen Európa élmezőnyében a Rátgéber Akadémia

Európa legrangosabb utánpótlástornáján szerepelt a Rátgéber Akadémia U14-es fiú csapata, és 16 csapatból a 7. helyet érték el Szentpáli Gergő tanítványai.

A Rátgéber Akadémia sajtóanyaga:

Szenzációs nemzetközi megmérettetésen vett részt a Rátgéber Akadémia Zágrábbal december 27-29-e között, Európa legrangosabb utánpótlástornáján szerepelhetett a Pécs. A torna a nemzetközi kosárlabda szövetség, a Fiba Europe hivatalos rendezvénye, ahol immár másodszor léphetett pályára a Rátgéber Akadémia. A Pécs olyan kiváló csapatokkal versenyezhetett és mérhette össze tudását, mint a torna két döntőse, a Maccabi Tel-Aviv és a győztes szlovén KK Grosuplje, valamint a horvát Cibona Zágráb, a Split, vagy a Dubrava. Ezen utánpótlásműhelyek Európa élvonalának, Euroliga-győztes csapatoknak nevelik a játékosaikat, a Rátgéber Akadémia játékosai pedig fel tudták venni a kesztyűt Európa legjobbjaival.

„Hatalmas megtiszteltetés Európa legerősebb utánpótlásműhelyei között szerepelni egy ilyen fantasztikus tornán” – nyilatkozta Szentpáli Gergő, a csapat vezetőedzője. „Kissé megilletődötten kezdtük a zágrábi szereplésünket a későbbi tornagyőztes Grosuplje ellen, de aznap este a Zágrábbal szemben más sokkal magabiztosabb játékot mutattunk, akklimatizálódott a csapatom, és sikerült felvenni a torna ritmusát. A harmadik mérkőzésünkön mindenképp a győzelemre törekedtünk, a hab volt a tortán, hogy 22 pontos győzelem esetén a körbeverések miatt bejuthattunk a legjobb nyolc csapat közé. 20 pontos előnynél az utolsó másodpercekben volt labdánk a továbbjutásért, és éltünk is vele, ez a szenzációs győzelem feledhetetlen élmény marad mind a játékosaimnak, mind a szakmai stábnak! A legjobb négy közé jutásért a Maccabi ellen is voltak győzelmi esélyeink, de a végjátékban a fegyelmezettebben védekező, később a döntőbe jutó ellenfelünk győzni tudott. Az 5-8. helyért folytatott küzdelemben szintén az utolsó percek védekezésbeli kihagyásai döntöttek a Cibona javára, a 7. helyért viszont igazi csapatként küzdöttünk, és harcos játékkal, egy egylabdás meccsen a házigazdákat legyőzve koronáztuk meg a részvételünket egy kétpontos győzelemmel.”

Szentpáli Gergő kiemelte, rendkívül hasznos tornát játszottak csapatával nagy múltú kosárlabda-kultúrák csapatai ellen, mely jelentősen szolgálja a pécsi játékosok fejlődését. „Európa élmezőnyével találkozhattunk, a játékosaim szembesülhettek vele, hol tartanak most a kontinens legjobb utánpótlás-játékosai, ebből rengeteget tanulhatnak. Ezek a nemzetközi tapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy játékossá válhasson valaki, a Rátgéber Akadémia ezért az ilyen megmérettetések biztosítására különösen nagy hangsúlyt fektet. Csapatként küzdöttünk végig a torna során, és mérkőzésről mérkőzésre léptünk előre, úgy érzem, letettük a névjegyünket ezen az európai élmezőnyt felvonultató tornán.”

A Rátgéber Akadémia csapatából Hiezl Bálint szerezte a mezőnyben a második legtöbb lepattanót, 57-et, átlagosan 9,5 lepattanót szedett le játékosunk.


Bozicni Kup, U14, Zágráb

Csoportmérkőzések

Rátgéber Akadémia - KK Grosuplje 23-53

Rátgéber Akadémia: Csernus 2, Rátgéber 4, Staubach 3, Lakatos 5, Hiezl 9, Bátai, Warta, Szabó, Merkl, Vukas, Velkey, Kazy

KK Zagreb - Rátgéber Akadémia 39-28

Rátgéber Akadémia: Bátai 2, Rátgéber, Staubach 3, Lakatos, Hiezl 12, Warta 3, Csernus, Szabó 2, Merkl, Vukas, Velkey 2, Kazy 4

KK Split - Rátgéber Akadémia 22-44

Rátgéber Akadémia: Bátai 2, Rátgéber 2, Staubach 7, Hiezl 14, Lakatos 11, Warta, Csernus 4, Merkl, Vukas 4


Negyeddöntő

Maccabi - Rátgéber Akadémia 53-34

Rátgéber Akadémia: Bátai, Rátgéber, Staubach 6, Lakatos 6, Hiezl 11, Warta, Csernus 9, Szabó, Merkl, Velkey 2, Vukas, Kazy
 

Keresztjáték (5.-8.helyért)

KK Cibona - Rátgéber Akadémia 58-46

Rátgéber Akadémia: Bátai 2, Rátgéber, Staubach 5, Lakatos 9, Hiezl 12, Csernus 2, Merkl, Velkey 1, Vukas 12, Kazy 2


7.helyért

Rátgéber Akadémia - Dubrava 32-30

Rátgéber Akadémia: Vukas 4, Warta, Lakatos 6, Rátgéber, Merkl, Csernus, Staubach 9, Hiezl 13, Bátai, Szabó
 

A torna végeredménye:

1. KK Grosuplje
2. Maccabi
3. Zadar
4. Darussafaka
5. Cedevita
6. Cibona
7. RÁTGÉBER AKADÉMIA
8. Dubrava
9. Zagreb
10. Drazen Petrovic
11. BC Torrelodones Madrid
12. Tusli Berlin
13. Spars
14. Split
15. Krka
16. Kastav

 

Foto, Slide - ratgeberakademia.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus