Izgalmas meccsek a Cívis Kupa 2. napján

A Cívis Kupa második napjára kilátogatóknak sem kellett csalódnia, hiszen ismét színvonalas és izgalmas összecsapásokat játszottak a csapatok. Az első mérkőzésen Csehország is kiütötte a Bolognát, így feledtették a magyar U15-ös szelekció elleni vereséget. Góbi Henrik tanítványai a folytatásban egy rendkívül fizikális mérkőzésen maradtak alul a torna nagy esélyese, a Mega Bemax-szal szemben. Az USK Prága és az Alicante találkozóján csak az utolsó percben született döntés, míg a Debreceni Kosárlabda Akadémia szintén csak a végjátékban maradt alul Sejo Bukva akadémiájával szemben.

A debka.hu összefoglalója a második napról:

Csehország U15 – Fortitudo Bologna  102-54

Egy negyeden keresztül tudta tartani a lépést a Bologna a cseh válogatottal, utána azonban nagyon belelendültek a tegnap a magyaroktól 17 ponttal kikapó csehek. Tíz perc után még 15-12-es olasz vezetést mutatott az eredményjelző, ám ekkor ritmust váltott a nemzeti együttes, és 28 ponttal megnyerve a negyedet gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. A Bologna a Mega Bemax elleni tegnapi összecsapáshoz hasonlóan csak szenvedett az egészpályás letámadás ellen, ezúttal is horribilis mennyiségű labdát adtak el (45). Csehország így gyakorlatilag három negyeden keresztül gyakorolhatta az emberelőnyös lerohanásokat, és a slusszpoén sem maradhatott el, Adam Siska  hárompontosával néhány másodperccel a vége előtt a száz pontot is átlépték. 
 

Mega Bemax – Magyarország U15  74–53

Az első mérkőzését egyaránt magabiztosan megnyerő U15-ös magyar szelekció és a szerb Mega Bemax találkozott egymással a pénteki nap második összecsapásán. Mindkét gárda hatalmas elánnal kezdte a meccset, rengeteg hangsúlyt fektetve a védekezésre. Az agresszívan letámadó szerbekből láthatóan felkészült Góbi Henrik csapata, ám a támadásaikba rengeteg hiba csúszott, de tíz perc után így is vezettek (11-10). A folytatásban még jobban szigorított védekezésén a belgrádi együttes, és ez már érezhetően nem tetszett a magyar fiúknak. Luka Paunovic igazi vezére volt csapatának (18 pont, 10 lepattanó, 8 szerzett labda), nagyszerű labdalopásai után csapata könnyedén robogott végig a pályán. A kissé széteső magyar szelekciónak jól jött a félidő, de a szerbek így is 16 pontos vezetésre tettek szert.

A fordulás után Kenéz Csaba triplájával és Radics Gerzson kettő plusz egyes akciójával hamar 10 pontra olvadt a különbség (37-27), ám ekkor egy 12-2-es rohanással újra meglépett a Mega Bemax. Nem adták fel a Kármán Domonkosék, és nagyszerű labdajáratásokkal újra látótávolságon belülre kerültek. Hiába nyerte meg a harmadik negyedet a magyar együttes, az ellenfél ismét megrázta magát, s végül megérdemelt 21 pontos győzelmet aratott. Sokatmondó adat, hogy a hazaiaktól mindössze ketten büszkélkedhetnek kétszámjegyű pontterméssel, de Radics Gerzson és Neuwirth Bence is csak 10 pontig jutott. Összességében bíztató játékot láthattunk Góbi Henrik csapatától a roppant fegyelmezett belgrádiak ellen, így a holnapi Bologna elleni meccsen minden esélyük meg lesz elcsípni a csoport második helyét.
 

FL Alicante – USK Prága  69–75

A torna eddigi legizgalmasabb mérkőzését hozta az Alicante és a Prága csatája. A csapatok szinte végig fej-fej mellett haladtak, az első és a második negyed is döntetlennel zárult. Bár a harmadik negyedet már három egységnyivel a csehek nyerték, egészen a végjátékig egyik csapat sem tudott kialakítani nagyobb különbséget. Két perccel a vége előtt 67-67-et mutatott az eredményjelző, amikor Richard Bálint és Roman Palas dobott nagyon fontos kosarat, melyre csak Alonso Fuare Ribes tudott válaszolni. Az utolsó percben is a csehek tudtak higgadtabbak maradni, így a tegnapi Debrecen felett aratott sikerük után továbbra is hibátlanok a tornán, míg a spanyolok második szoros meccsüket is elvesztették.
 

BC Kos Sarajevo – Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI 79-74 

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a házigazda DKA-DSI, ötletes játékkal folyamatosan növelték előnyüket, Neuwirth Bence hárompontosa után pedig az ellenfél kénytelen volt időt kérni (13-21). A rövidszünet után rendezték a sorokat a bosnyákok, és négy pontra visszajöttek a negyed végéig. A folytatásban újra magukra találtak a hajdúságiak, és a Neuwirth mellé ezúttal többen is fel tudtak nőni. Somi Miklós hatalmas mezőnymunkája mellett ezúttal a pontgyártásban is jeleskedett (21 pont), és a padról érkező, társainál egy évvel fiatalabb Kalassai Martin (16 pont) is ügyesen bontotta a védelmet. Bár a differencia többször is kétszámjegyűre nőtt, végül Cserfalvi Istvánnak meg kellett elégednie a 7 pontos fórral a nagyszünetben.

A nézőtéren helyet foglaló, egykori debreceni közönségkedvenc Sejo Bukvának valószínűleg tetszett, ahogy az akadémistái az öltözőből visszatértek a pályára. A bosnyákok valósággal felszántották a pályát, és a kétméteres Alija Islamovic vezérletével öt perc után átvették a vezetést. Minimális előnyüket a negyedik negyed derekáig tartották, amikor Petrikovits Norisz triplájával újra döntetlen volt az állás (68-68). Az utolsó percekben már csak a szíve húzta a csapatokat, mindkét fél rengeteg hibával játszott. Két és fél perccel a vége előtt Kalassai Martin kosarával újra a Debrecennél volt az előny (71-72), melyre azonban azonnal érkezett a válasz. A végjátékot a Sarajevo bírta jobban idegekkel, s végül megérdemelt ötpontos sikert aratott, ám a cívisvárosiak teljesítménye több mint biztató volt. Szombaton az Alicante elleni meccs tétje a csoport harmadik helye lesz, míg a két győzelmet begyűjtő bosnyákok a szintén veretlen csehekkel játszanak majd a csoportelsőségért.


Forrás, Foto, Slide - debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus