Kányási Veronika az ügyességi verseny döntőjében

Kányási Veronika a legjobb idővel jutott a Skills Contest, az ügyességi verseny döntőjébe az U18-as 3X3 világbajnokságon.

Megrendezték ma délután a lányok ügyességi versenyének selejtezőjét is a kazahsztáni U18-as 3X3 vb-n, amelyen 18 induló vett részt. A szabályok a következőek: a start után a sarokból kell egy középtávolit értékesíteni, szlalom után pattintott passzal kell a célba juttatni a labdát (akinek 3 próbálkozásból nem megy, az kiesett), egy újabb szlalom során két labdával kell ügyeskedni, előre, majd visszafelé is meg kell kerülni 4-4 bólyát. Ezt követően sima passzal kell a célba juttatni a labdát, egy sima szlalom után pedig ziccert kell dobni.

A kvalifikáció során 18 ország képviseltette magát, a leggyorsabban pedig a magyar válogatott játékosa, az U18-as lány világranglista vezetője, Kányási Veronika teljesítette a távot, 35 másodpercnél is kevesebbre volt szüksége. A második mögötte a lengyel Julia Niemojewski volt, aki kevesebb mint egy másodperccel maradt el tőle, a harmadik a pályát 39 másodperc alatt teljesítő, egyiptomi Nadine Mohamed, a negyedik pedig a 42 másodperc alatt végző, guatemalai Nathaly Pinelo volt.

Ők négyen jutottak a fináléba, ahol az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal küzd majd, ugyanezen szabályok alapján, de egymás ellen - természetesen a két győztes vívja a mindent eldöntő ütközetet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus