Keresztbeverés Budaörsön

Négy csapat is eséllyel pályázik a döntőbe jutásra az U15-ös Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában, amelynek első tornáját Budaörsön rendezték meg. A szlovák MBA Prievidza veretlenül végzett az első helyen.

Az utanpotlassport.hu cikke:

Az U15-ös korosztály is bekapcsolódott az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) küzdelmeibe, az első, kilenccsapatos tornát Budaörsön rendezték meg. A legjobbnak a szlovák MBA Prievidza gárdája bizonyult: a privigyeiek mind a négy mérkőzésüket megnyerve végeztek az első helyen.

A magyar csapatok közül az Újpest szerepelt a legjobban, három győzelemmel és egy vereséggel futott be a második helyre. Érdekesség, hogy az egyetlen vereségét nem valamelyik külföldi alakulat ellen szenvedte el, hanem a Debreceni KA-tól, 79-73-ra.

Az U14-es és U16-os korosztályban is csapatot indító debreceni akadémia U15-ös csapatának az volt az egyetlen győzelme. Hasonlóképp egyetlen sikert könyvelhetett el a házigazda Budaörsi DSE is. A magyar csapatok közül a Soproni Sportiskola győzelem nélkül szerénykedik a csoport utolsó helyén, bár a veretlen privigyeiek ellen közel állt a meglepetéshez. A szlovákok csak dudaszós triplával mentették hosszabbításra a mérkőzést, és végül a ráadásban múlták felül ellenfelüket.

„Izgalmas torna volt, sok újonnan bekapcsolódó együttessel, ezért nem tudtuk, mire számítsunk előzetesen – mondja Radics Balázs, a sorozat közép-európai régióvezetője. – A második nap után ráadásul komoly keresztbeverés alakult ki, így az utolsó mérkőzéseken múltak a helyezések. A rendezés és a torna színvonala is elismerést váltott ki, és a most bekapcsolódó csapatok is sikerélménnyel térhettek haza. A soproniak fiatalabb gárdával érkeztek, de ők is megmutatták oroszlánkörmeiket a veretlen szlovák együttes ellen.”

Az U15-ösök második tornáját Sopronban rendezik meg március 4-6-ig, és mivel ebben a korosztályban – a késői indulás miatt – nem rendeznek középdöntőt, az első két helyezett egyből a szuperdöntőbe jut. Az első torna alapján négy csapat, köztük az Újpest is eséllyel pályázik a továbbjutásra.

U15-ÖS EURÓPAI IFJÚSÁGI KOSÁRLABDA LIGA, BUDAÖRS

1. MBA Prievidza (szlovák) 8 pont, 2. Újpest 7, 3. TS Jahn München (német) 7, 4. BK Lokomotíva Sered’ (szlovák) 7, 5. KK Feniksz (macedón) 6, 6. USK Praha (cseh) 5, 7. Budaörsi DSE 5, 8. Debreceni KA 5, 9. Soproni Sportiskola 4

 

Forrás, Foto, Slide - utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus