Két fővárosi csapat már a négy között

Tegnap Pasaréten, a Vasas csarnokában megkezdődött a II. tini leány országos nyolcas döntő. A nyitó nap fővárosi fölényt hozott, a Török Flóris-Törekvés és a Vasas is biztosította helyét a legjobb négy között, s a harmadik budapesti csapat, a címvédő Csata is fölényes sikerrel kezdett. A legtöbb izgalom a Kecskemét-Szekszárd mérkőzésen volt, amely hosszabbítás után dőlt el. Nézzük a részleteket!

Török Flóris-Törekvés SE - NyFSE-NYKS A 54-45 (19-11, 11-6, 14-10, 10-18)

Kiegyenlített játékkal kezdődött a torna nyitó meccse. 7-6-os Törekvés vezetés után leblokkoltak a szabolcsi lányok, s egy 12-1-es rohammal tetemes előnyre tettek szert a fővárosiak, a negyed végén büntetőkkel kerültek 10-en belülre a nyírségiek.

A második negyed első felében mindössze 2 budapesti kosarat kellett bevezetni a jegyzőkönyvbe. A félidő hullámzó játékkal ért véget, egy 6-0-lal feljött a Nyíregyháza, de a Törekvés a végén csinált egy 5-0-t, így 13-mal "ment" szünetben.

A harmadik negyed elején állandósult a Törekvés 10 pont körül vezetése, a negyed egy döntő fontosságú 8-0-s budapesti rohammal zárult, s a 17 pontos hátrány már túl nagy volt a Nyíregyházának, amely küzdött ugyan, de 10 ponton belülre már nem tudott kerülni.

Szilaski Tamás (Törekvés): -Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, ráadásul nem ismertük az ellenfelet, így készülni se tudtunk rájuk. Örülök, hogy a 3. negyedben el tudtuk dönteni a mérkőzést, mert este is nehéz mérkőzés vár ránk.

Farkasinszki Gyuláné (Nyíregyháza): - Gratulálok a Török Flórisnak a győzelemhez. Sajnos mi egy puhányabb kosárlabdát játszottunk, reméljük sikerül felnőnünk az ellenfelekhez.


Vasas Akadémia - MVSI Aprómacik 86-35 (19-8, 30-10, 14-8, 23-9)

Hamar kiderült, hogy a házigazdák sokkal nagyobb játékerőt képviselnek, mint az Avas aljéról érkező leány alakulat. A fővárosiak letámadása ellen szenvedtek a miskolciak, a hazaiak sok könnyű kosarat szerezve már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést.

Szünet után is egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, a miskolciaktól néhány bátor betörés után szerzett ügyes kosárra futotta, de a Vasas magabiztos diadalát egy pillanatra sem tudták kétségessé tenni.

Deák Éva (Vasas): - Örülök neki, hogy koncentráltan és nagy elánnal játszottak a lányok, gratulálok nekik.

Stefánné Hegedűs Zsuzsanna (Miskolc): - A csoport legerősebb csapata ellen kezdtünk, örülök,. hogy letudtuk ezt a mérkőzést. Önbizalommal várjuk a délutáni találkozót.

 

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - Atomerőmű KSC Szekszárd 61-59 (19-16, 9-14, 10-11, 5-3)

Mindkét csapat lámpalázasan, ugyanakkor kemény , egész pályás letámadással kezdte a meccset. A kecskemétiek valamivel pontosabban játszottak, s mivel kevesebb labdát adtak el, félidőben 6 ponttal vezettek.

Szünet után fegyelmezettebben, pontosabban játszottak a tolnai lányok, többet hibáztak a kecskemétiek. Fokozatosan zárkózott fel a szekszárdi csapat, amely a záró szakasz elején is lendületben maradt, fordított, s 5 ponttal vezetett a negyedik negyed közepén. A végjátékban óriási izgalmak közepette hosszabbításra mentette a meccset a Kecskemét.

A 'túlóra" elején élve lélektani előnyével elhúzott az alföldi együttes. A Szekszárd ugyan két pontra visszajött, de a legvégén a kecskemétiek ügyesen tartották meg a labdát s győztek.

Gerebenné Bresák Zita (Kecskemét): - Tipikus első mérkőzés volt, sokat hibáztunk, mondhatnám otthon hagytuk az eszünket. A hosszabbításban azonban a szívünk a helyén volt, ennek köszönhetően nyertünk.

Stierné Jankovics Mária (Szekszárd): - Sajnos nem sikerült. Volta jó időszakaink, de a végén, a kritikus helyzetekben ellenfelünk volt a higgadtabb, pontosabb, gratulálok a kecskemétieknek.


Csata DSE - Soproni Darazsak Akadémia 90-55 (30-12, 19-9, 25-14, 16-20)

Az első percekben még jól tartották magukat a soproniak a címvédő Csata ellen, ám az első negyed második felében a második szándékból, támadó lepattanók visszaszerzése után rengeteg kosarat szerző Csata elhúzott. A második negyed az elsőhöz hasonlóan alakult, az elején voltak ügyes villanásai a soproni lányoknak, de a második negyed, s így a félidő vége is egyértelműen a fővárosiaké volt.

A harmadik negyedben is egyértelműen a fővárosi csapat akarata érvényesült, tovább nőtt a különbség a fizikai fölényben lévő Csata előnye. A záró szakaszban aztán a soproniak is - bár a meccs már addigra eldőlt - vezettek néhány ügyes, szemre is tetszetős támadást.

Zelenákné Wéber Krisztina (Csata): - Az első feladatot teljesítettük. A kezdeti gyenge védekezésünk később összeállt, köszönjük a Sopronnak a mérkőzést.

Veres Judit (Sopron): - Sajnos még nem sikerült felvennünk a torna ritmusát, gratulálok a Csatának.


Török Flóris Törekvés SE - Miskolci Aprómacik 69-48 (25-8, 14-16, 12-12, 18-12)

Az apró termetű, ám "szellőlábú", azaz villámgyors játékosokból álló Törekvés érvényre juttatta azon törekvését, hogy játékosai mozgékonyságát kihasználva könnyű kosarakat szerezzen. Ennek végrehajtása olyannyira jól sikerült, hogy a magassági fölényben lévő, de igen nehézkesen mozgó, tompán kezdő miskolci csapaton szinte átrohantak a fővárosi lányok. A nyitó negyed közepén 18-0-t mutatott az eredményjelző. Ekkor kezdett "ébredezni" a miskolci csapat. Pozíciójátékból és támadó pattanókból szerezték kosaraikat a borsodi lányok, de a Törekvés betör(ekv)éseit továbbra sem tudták megállítani, így érdemben nem tudtak felzárkózni.

Jelentős fordulat volt az első félidőben látottakhoz képest, hogy ekkor a miskolci lányok törtek át többször is könnyedén a fővárosiak védelmén. Fel is jöttek 11 pontra, de amikor a 10 pontos lélektani határon belülre kerülhettek volna, rendre megremegett a kezük. A fővárosi kislányok pedig újítani tudtak, így a negyed végén maradt a szünetbeli 15 pontos különbség. A záró szakasz elején aztán 20 pontra nőtt a Törekvés előnye, amely remek rajtjának köszönhetően magabiztos rajt-cél győzelmet aratott.

Szilaski Tamás: - A középdöntőn nagyon megszenvedtünk a miskolciakkal, jóval nehezebb mérkőzésre számítottam, de az első negyedben nyújtott extra teljesítményünk lényegében eldöntötte a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak a négy közé jutáshoz.

Stefánné Hegedűs Zsuzsanna: - Ez a mérkőzésünk sem volt jobb a délelőttinél.


NyFSE-NyKS A - Vasas Akadémia 44-88 (13-20, 9-20, 12-14, 10-24)

Az első percek kissé megilletődött játéka és a hazai letámadás elleni eladott labdái után a nyitó szakasz második felében jól tartotta magát a Nyíregyháza. A második sorok küzdelmét egy 13-0-s 5 perccel indította a Vasas, lényegében eldöntve a meccset - bár a félidő hajrájában a szabolcsi lányok is vezettek pár szép akciót. Szünet után fokozatosan tovább nőtt a különbség, a hazai játékosok biztos kézzel értékesítették helyzeteiket, a nyíregyháziak viszont - bár akadtak felvillanásai - több tiszta ziccert is kihagytak. A végén már mindkét edző sokat cserélt,   a Vasas a papírformának megfelelően fölényesen győzött.

Farkasinszki Gyuláné: - A ritmusosabb, gyorsabb kosárlabdát játszó Vasas győzött. Csapatomnak azt kívánom, hogy ugyanúgy fejlődjön mérkőzésről mérkőzésre, mint ma.

Deák Éva: - Kevésbé kezdtünk motiváltan, mint délelőtt, de a második félidőre belejöttünk.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus