Kialakult a junior Euroliga nyolcas fináléja – magyar résztvevővel!

Véget értek a selejtezőtornák, megvan az U18-as szuperdöntő mezőnye – az egyik csapatban magyar játékossal.

Az Euroliga által szervezett adidas Next Generation Tournament nyolcas fináléját május 17-20. között rendezik Belgrádban (május 18-20. között az Euroleague Final Fourra is a Crvena zvezda otthonában, a Stark  - korábban Kombank - Arenában kerül sor). 

Három csapat meghívásos alapon szerepel majd, a Bayern München, a Mega Bemax Belgrád és a Stellazzurra Roma U18-as alakulata (utóbbi gárda egyébként a Szolnoki Sportcentrum szakmai partnere) mellett a címvédő CFBB Paris alanyi jogon került be a legjobb nyolc közé. 

További négy csapat négy regionális tornán harcolta ki a részvételt, a Divina Seguros Joventut Barcelonában (L’Hospitalet), a Lietuvos rytas Vilniusban, a Real Madrid Münchenben, a házigazda Crvena zvezda pedig Belgrádban. 

A nyolc csapatot két négyes csoportba osztották, az első három napon bonyolítják a csoportmeccseket az Aleksandar Nikolic sportcsarnokban, 20-án vasárnap pedig a két csoportgyőztes csap össze a trófeáért a Stark Arenában. Fontos információ, hogy a torna minden meccsére ingyenes a belépés.

A csoportbeosztás:

A-csoport: Lietuvos Rytas, CFBB Paris, Real Madrid, Mega Bemax.
B-csoport: Bayern München, Crvena zvezda, Joventut, Stellazzurra Roma. 

A pontos menetrend a liga honlapján található meg.

Magyar szempontból érdekesség, hogy a Divina Seguros Joventut Badalona csapatában a selejtező tornán is pályára lépett a szegedi nevelésű, alig 15 és fél éves Maronka Zsombor, remélhetőleg a nyolcas fináléban is szerepet kap majd. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus