Kőbányán nagy lehetőségnek tartják az EYBL-szereplést

Ifjabb Hajdu Péter, a Zsíros Akadémia szakembere mesélt arról, miként változtatta meg az akadémia lehetőségeit az EYBL-ben való szereplés

 

A Longbow.hu interjúja:

Mikor és milyen formában találkozott először az EYBL sorozattal?

A Vasas első indulásánál hallottam róla először három évvel ezelőtt. Elsőre távolinak tűnt, hogy a mi srácaink is indulhassanak ebben a mezőnyben, akkor még nem voltam képben igazán ennek a lehetőségeivel kapcsolatosan, de mára elértük, hogy tudjunk csatlakozni a küzdelmekhez mi magunk is. Pasaréten anno magam is kint voltam és nagyon jó benyomásokat szereztem a versenysorozattal kapcsolatosan, ezért is örülök, hogy mára mi is részesei lehetünk ennek a körforgásnak.

Hogyan látja, milyen hatással van eddig az akadémiára a CEYBL-szereplés?

Két fontos dolgot emelnék ki ezzel kapcsolatosan. Az egyik az, hogy az U14-es korosztályunk, mely idén elsőként indulhatott az EYBL-ben a Zsíros Akadémia történelmében, rendkívül motivált a részvétel miatt. A 15-ös keret minden játékosa nagyon várja, várta mindkét tornát, sőt, érezhető, hogy sokkal nagyobb a harc a csapatba kerülésért köztük és mindannyian bizonyítani akarnak a magasabban jegyzett kosárlabda nemzetek ellen is. Az edzésmunka mellett pedig nyugodtan lehet mondani a személyiségfejlődésre gyakorolt pozitív hatást is, amit rendkívül értékes tényezőnek tartok.

Mivel jár egy ilyen torna megrendezése?

Leginkább rengeteg munkával, ám jelentős segítségül szolgál, hogy a mi csoportunk első idei tornáját megrendező Rátgéber Akadémia munkatársa, Éles Péter számos fontos tapasztalatot osztott meg velünk és már az akkori eseményen is igyekeztünk figyelni a részletekre. Továbbá igen komoly pozitívum, hogy maga a rendszer is csapatbarát, tehát könnyen és hatékonyan folyik a kommunikáció a szervezők és a klubok közt is, egészen bejáratottnak mondható ez a szisztéma már, mindenki tudja vagy könnyen megtudhatja, hogy mi a dolga és ha segítséghez kell folyamodnia, akkor kit, hol és mikor kell keresnie. Nagyon várjuk már, hogy lássuk ezt megvalósulni élesben is, sokat tettünk azért, hogy minden flottul menjen a kőbányai tornán.

Hosszabb távon milyen pozitív hatásai lehetnek a rendszeres nemzetközi szereplésnek a Zsíros Akadémiánál?

Az akadémiai rang megkapásakor a tömegesítés került nálunk előtérbe először, mára pedig adottnak tűnik a háttér ahhoz, hogy a következő években minél több játékosunk, illetve korosztályunk kipróbálhassa magát az EYBL-ben. Jelenleg a tisztes helytállás a cél fiaink számára, ám a következő generációk talán már merészebb álmokkal vághatnak majd neki ennek a viadalnak. A 2001 után születettek azok nálunk, akik már a jelenlegi körülmények között tudtak elkezdeni kosárlabdát tanulni, az, hogy még jobbá tegyük a körülményeket, elsősorban anyagi kérdés. Szeretnénk, ha jövőre már az U14-esek mellett az U16-osok is versenyezhetnének ezen a fronton, továbbá egyre inkább az a cél akadémiánkon, hogy a játékosokat egyénileg is fel tudjuk építeni, valamint menedzselni tudjuk őket, ehhez pedig kiváló lehetőség egy ilyen rangos nemzetközi sorozatban játszani rendszeresen.

Köszönjük az interjút!



A január 22-24. között megrendezésre kerülő U14-es Közép-Európai Ifjúsági Liga alapszakasz tornájának programja IDE KATTINTVA tekinthető meg!

Fotó: darazsak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus