Kőbányán négy magyar csapat bizonyíthat az EYBL-ben

Kőbányán holnaptól vasárnapig közép-európai EYBL tornát rendeznek az U14-es fiúk korosztályában, melyet online streammel is követhetnek az érdeklődők. Íme a program és a legfontosabb infók a résztvevőkkel kapcsolatosan.

A két csoportra osztott közép-európai régió első alapszakasz tornáját Pécsett ugyanennek a kilenc csapatnak a részvételével a szerb Flash Belgrád nyerte, méghozzá óriási fölénnyel (a 4-0-s mérleget 54 pontos átlagkülönbséggel érték el déli szomszédaink!).

A külföldi gárdák eddig nagyon dominánsnak látszanak ebben a kilencesben, a szlovák Inter Bratislava is hibátlan mérleggel zárta az első viadalt, a romániai Kolozsvár pedig 3-1-gyel végzett. Ezzel együtt a szintén 3-1-es mutatóval nyitó Debrecen, valamint a két meccset nyerő, s kettőt vesztő, mostani rendező Zsíros Akadémia is reális eséllyel rendelkezik a továbbjutást illetően (ehhez az első két hely valamelyikére kellene odaérnie, a debreceniek rendezőként mindenképp ott lesznek majd a következő körben is).

A cseh Ostrava kisebb meglepetésre négy találkozójából egyet sem tudott megnyerni, pedig hagyományosan erős csapatokkal indul nemzetközi szintéren, a német München sem nyert még meccset, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a csapatok időközben is nevezhetnek játékosokat, sőt, vendégjátékosokat is szerepeltethetnek ebben a sorozatban, így meglepődnénk, ha ez a két gárda nem mutatna jelentős javulást az augusztus végi viadalhoz képest.

A mieink közül a Szolnoknak nincs még nyert mérkőzése, ám ahogy azt a hazai Zsíros Akadémia vezetőedzője, Tápai Zsolt is nyilatkozta honlapunknak, várhatóan szorosabb mérkőzések következnek január 22. és 24. között a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. 

Akit érdekel a hazai, illetve a nemzetközi utánpótlás elitjének vegyes küzdelme, annak mindenképp ajánljuk, hogy látogasson el a helyszínre. Ezen felül aki szeretné, online streamen is tudja követni az eseményeket a Zsíros Akadémia élő webes közvetítése által!

Íme a torna teljes programja: 

Péntek:

10:00 Debreceni KA-DSI – KK Flash Belgrád (szerb)

12:00 Inter Bratislava (szlovák) – TS Jahn München (német)

14:00 Megnyitó

14:10 BK NH Ostrava (cseh) – Rátgéber Akadémia Pécs

16:00 KK Flash Belgrád (szerb) – CS U-BT Cluj Napoca (román)

18:00 Debreceni KA-DSI – Zsíros Akadémia Kőbánya

20:00 TS Jahn München (német) – Szolnoki Olaj KK

Szombat:

09:00 Rátgéber Akadémia Pécs – CS U-BT Cluj Napoca (román)

11:00 Szolnoki Olaj KK – KK Flash Belgrád (szerb)

13:00 BK NH Ostrava (cseh) – TS Jahn München (német)

15:00 Zsíros Akadémia Kőbánya – Inter Bratislava (szlovák)

17:00 Debreceni KA-DSI – CS U-BT Cluj Napoca (román)

19:00 Szolnoki Olaj KK – BK NH Ostrava (cseh)

Vasárnap:

09:00 Inter Bratislava (szlovák) – Rátgéber Akadémia Pécs

11:00 TS Jahn München (német) – Zsíros Akadémia Kőbánya

13:00 KK Flash Belgrád (szerb) – Inter Bratislava (szlovák)

15:00 Rátgéber Akadémia Pécs – Zsíros Akadémia Kőbánya

Vasárnap (Zrínyi Miklós Gimnázium – Mádi út 173, Budapest, 1108):

11:00 CS U-BT Cluj Napoca (román) – BK NH Ostrava (cseh)

13:00 Szolnoki Olaj KK – Debreceni KA-DSI

Fotó: longbow.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus