Lelik Réka bekerült az U18-as lány Eb All-Star csapatába

A magyar válogatott kiválóságát, Lelik Rékát beválasztották a hétvégén befejeződött, A-divíziós U18-as lány Európa-bajnokság All-Star csapatába.

A kosarsport.hu beszámolója:

Öt országból választottak be egy-egy játékost a Sopronban rendezett U18-as A-divíziós leány Európa-bajnokság All Star csapatába - köztük csapatunk vezéregyéniségét, Lelik Rékát. 

Az Eb legértékesebb játékosának (MVP) a kontinensviadalt megnyerő francia válogatott centerét, Alexia Chartereau-t választották, mellette a spanyol bedobó, Naira Caceres, az orosz center Raisza Muszina, a lett bedobó, Digna Strautmane és csapatunk vezéregyenisége, Lelik Réka lett az U18-as A-divíziós leány Európa-bajnokságon az All Star csapat tagja. 

A magyar válogatottban irányító és hátvéd poszton is kiemelkedő teljesítményre képes kosaras eredményesség tekintetében 16,4 pontos meccsenkénti átlaggal e rangsorban a 3. lett az egész Európa-bajnokság mezőnyében. Ha viszont az összpontszámot nézzük, a 7 meccsen dobott 115 pontjával "abszolút értelemben" ő lett a kosárkirálynő - a nála jobb meccsenkénti pontátlagot hozó Muszina és a szlovén Aleksandra Kroselj egy-egy meccset kihagyott. A teljesítményindex vonatkozásában Muszina mögött második lett, viszont a gólpassz kategóriában egyértelműen ő lett a legjobb, az asszisztkirálynő meccsenként 5,6 gólpasszal. Nem mellékesen Réka - mint a világbajnoki szereplést kiharcoló magyar U18-as válogatott tagjainak többsége - jövőre is ebben a korosztályban játszhat. 

Gratulálunk neki, a válogatottnál dolgozó edzőinek, valamint nevelő- és klubedzőinek egyaránt! 

Még egy érdekességet feltétlenül meg kell említenünk csapatunk másik játékosával, Studer Ágnessel kapcsolatban. Ő három éve még az akkori U16-os válogatott egyik legifjabb játékosaként Várnában tagja volt annak az Eb-n bronzérmet szerző magyar válogatottnak, amely ezzel az eredménnyel kiharcolta az egy évvel későbbi világbajnoki szereplés jogát. Azon a világbajnokságon pedig Csehországban, 2014-ben, mint bizonyára sokan emlékeznek rá, minden előzetes várakozást messze felülmúlva bronzérmet szerzett az U17-es válogatottunk. Studer tehát az U18-as soproni Eb-n immáron másodszor volt részese vb-szereplés kiharcolásának, s jövőre második világbajnokságán szerepelhet. Őt is megilleti az elismerés, klub- és nevelőedzőivel egyetemben. 

Forrás - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus