Lewis Chester is megjárta Szolnokot, majd Rómát

A Vasas 17 éves irányítója előbb a magyar bajnoknál vendégeskedett, majd Európa egyik legjobb utánpótlás akadémiáján mérettette meg magát.

 
 
 

Előbb az Olajnál jártál hét másik társaddal együtt, hogyan emlékszel vissza erre a pár napra?

Óriási lehetőségnek tartottam, hogy a magyar kosárlabda jelenleg igencsak kiemelkedő lehetőségekkel bíró klubjánál tölthettem pár napot és nagyon tetszett, amit Szolnokon tapasztaltam. Hasonló jellegű munkát végzünk a Vasasnál is, úgyhogy ez a része nem volt újdonság számomra, de azt ki kell emelnem, hogy az ottani srácok és az edzők is nagyon befogadóak voltak, ez által pedig könnyebb volt beilleszkedni.

Megnézhettél egy Adria Liga-meccset is a helyszínről. Voltál-e már korábban hasonló mérkőzésen?

A debreceni Főnix Csarnokban már korábban megnéztünk a vasasosokkal egy Európa Kupa derbit is, méghozzá a Szolnok - Besiktas csatát, de természetesen nagy élmény volt a Mega Leks elleni meccs és ez volt az a része a túrának, amit talán én magam is legjobban vártam.

Sok pihenőd nem volt, a múlt héten már Rómában volt jelenésed a Stella Azzura akadémiáján Bordács Somával egyetemben. Hogyan sikerült az ottani túra számodra?

Elképesztően kemény menet volt, napi 3-4 edzésen vettünk részt. Az egész közeg mentalitása és a munkamorál teljesen más volt, mint amit itthon lehet tapasztalni. Több egyéni edzésen vettem részt, ahol jóval kevesebben voltunk, mint mondjuk otthon, csak három-négyen vettünk részt egy tréningen, sőt, volt teljesen egyéni foglalkozás is, tehát amikor csak egy játékossal foglalkoztak az edzők. Az intenzitásban mérhetetlen különbség van, egyszerűen nincs megállás, üresjárat, óriási sebességgel végeztünk minden gyakorlatot.

Te személy szerint kaptál bármiféle értékelést az akadémia edzőitől?

Azt mondták, hogy fizikálisan erősödnöm kell, de összességében meg voltak velem elégedve, természetesen bele is adtam mindent. Elmondták, hogy várnak minket vissza bármikor.

Van-e kilátásban hasonló lehetőség számodra a közeljövőben?

Legközelebb egy kicsit más jellegű nemzetközi megmérettetés következik, hiszen márciusban lesz az EYBL következő fordulója Litvániában. Egyébként bármi ilyen lehetőség adódik, nagyon szívesen élek is vele, jó felmérni és látni nemzetközi szinten, hogy hol tartok.

Ha már EYBL és a nemzetközi mezőny. Tavaly is szerepeltetek a sorozatban és idén is. Hogy látod, változott a játékod, illetve a teljesítményed a bajnokságban?

Egyrészt úgy érzem, hogy sokat erősödtem, másodsorban pedig itt a Vasasnál próbálnak minél inkább segíteni nekem abban, hogy megtanuljam az irányító poszthoz kellő dolgokat és ezeknek az alkalmazásában látok előrelépést még.

Én személy szerint abban is látok változást, hogy lényegesen kiegyensúlyozottabbnak érzem a teljesítményed. Te is így látod a dolgot?

Belülről annyira nem tűnt ez fel nekem, bár tény, hogy a statisztika ezt mutatja, de természetesen örülök, ha kívülről ezt lehet látni.

Köszönjük az interjút!

Fotó: Farkas Dávid - MKOSZ

 
 
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus