Ma kezdődik az Egyetemi EL csoportköre Debrecenben

Ma kezdődik és hétfőig tart Debrecenben az Egyetemi Európa Liga csoportköre, amelyen a magyar egyetemi bajnok DEAC mellett a Észtországból a Tallini Műszaki Egyetem, az orosz főváros, Moszkva világhírű egyeteme, a Lomonoszov és Jekatyerinburgból az Ural Szövetségi Egyetem csapata vesz részt.

A két orosz, valamint az észt csapat jelentős regionális sorozaton mutatott jó szereplésének köszönhetően jutott a debreceni csoportkörbe, Dr. Nagy Ágoston egyetemi Eb-n és Európai Egyetemi Játékokon nemzetközi tapasztalatot is szerző fiainak - akik fájó, 71-66-os vereséggel "hangoltak" a Sitku Ernővel felálló Tiszaújváros otthonában az NB I B-ban - tehát alaposan fel kell kötniük fehérneműjüket, hogy eredményesen szerepeljenek a két orosz, valamint az észt gárda ellen az Oláh Gábor utcában.

Érdekességként jegyezzük meg, hogy a tornát rendező orosz szervezet - angol nevén International Student Basketball League - orosz nyelvű honlapján a debrecenieket dunai várvédőkként aposztrofálják - persze mondjuk Jekatyerinburgból nézve akár így is tűnhet...

A torna programja

Március 7., szombat
16.00: Tallini Műszaki Egyetem - Lomonoszov Egyetem
17.50: Megnyitó ünnepség
18.30: DEAC - Ural Szövetségi Egyetem

Március 8., vasárnap
15.30: Tallini Műszaki Egyetem - Ural Szövetségi Egyetem
18.30: DEAC - Lomonoszov Egyetem

Március 9., hétfő
14.00: Ural Szövetségi Egyetem - Lomonoszov Egyetem
16.00: DEAC - Tallini Műszaki Egyetem
18.00: Záróünnepség

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus