Ma kezdődik az ISBL középdöntője Kaunasban

Ismét nemzetközi porondon mérettetheti meg magát a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata. A március 23. és 25. között Litvániában megrendezésre kerülő Nemzetközi Egyetemi Kosárlabda Liga (ISBL) középdöntőjében két orosz és egy litván egyetem lesznek Dr. Nagy Ágoston csapatának ellenfelei.

A debka.hu beszámolója:

A kaunasi négyes torna tétje a final fourba kerülés, melyet az első két helyen végző csapatok vívhatnak ki maguknak. Az együttesek már sikeresen túlléptek az első selejtezőkörön, a mieink Grúziában kvalifikálták magukat az eseményre, méghozzá hatalmas meglepetésre csoportelsőként, megelőzve a Moszkvai Állami Egyetemet, a házigazda GTU-t és a szintén orosz USTU-t.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő NB1/B-s együttesére épülő egyetemi csapat bizakodva utazott el kedden délelőtt Litvániába, bár a középdöntőben már minden csapat nagyon komoly játékerőt képvisel. – A tavalyi bajnok MASPE-ben CSZK Moszkva játékosok is szerepelnek majd, kérdés, hogy a bajnokság és az Euroliga miatt elengedik-e majd őket. Tavaly a Final Fourban már találkoztunk velük az elődöntőben, akkor két és fél negyeden keresztül partiban tudtunk velük lenni. A másik két csapat csoport másodikként érkezik, de a másik orosz gárda is nagyon erősnek ígérkezik, és a litván kosárlabda erejét sem kell sokáig ecsetelnem. – vélekedett Dr. Nagy Ágoston.

A csapat legnagyobb része vasárnap még az NB1/B-ben szerepelt Kecskeméten, míg voltak, akik még hétfőn is pályára léptek az NB2-ben, így nagy kérdés lesz, hogy mennyire bírják majd a terhelést a játékosok a hosszú út után. – Az egyik legfontosabb célunk, hogy a csapat versenyszellemét másik szintre helyezzük, hiszen elég komoly ellenfelekkel lesz dolgunk, és ha hazatérünk, akkor egy új ritmust tudjunk majd átmenteni a magyar bajnokságra. Az elmúlt években ezek a nemzetközi impulzusok már pozitívan hatottak ránk, remélem, ez idén is lendíteni fog a teljesítményünkön. Bízom benne, hogy a sérültjeink addigra helyre tudnak jönni, hiszen Filip Patkovic és Nagy Botond sincs százszázalékos állapotban. Három nap alatt játszunk három meccset, remélem, jól bírjuk majd a sorozatterhelést, és az első két hely valamelyikén tudunk majd végezni. – zárta szavait a csapat vezetőedzője.

A Debreceni Egyetem szerdán magyar idő szerint 19 órától lép pályára először, az ellenfél a házigazda litván együttes lesz. A találkozó élőképpel megtekinthető lesz a mérkőzés időpontjában ITT.

 

A torna menetrendje magyar idő szerint

Március 23., szerda

17:00 MSAPE – BFU
18:55 – Megnyitó ünnepség
19:00 – LSU – DEAC

Élőképes stream a DEAC meccséhez

Március 24., csütörtök

15:00 – DEAC – MSAPE
17:00 – LSU – BFU

Élőképes stream a DEAC meccséhez

Március 25., péntek

12:00 – BFU – DEAC
14:00 – LSU – MGAFK
15:45 – Záróünnepség

Élőképes stream a DEAC meccséhez

Statisztikát az összes meccshez ezen a linken találtok

 

A tornán részvevő egyetemek:

Lithvanian Sports Univercytiy (LSU, litván)
Moscow State Academy of Physical Education (MSAPE, orosz)
Baltic Federal University (BFU, orosz)
University of Debrecen (DEAC)

 

Forrás, Foto, Slide - debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus