Ma Milánóban kezd rangos tornát a Vasas!

Ma délelőtt egy megtisztelő felkérésnek eleget téve az olaszországi Milánóban kezd egy rangos, nyolc csapatos nemzetközi U17-es tornán az MKB Euroleasing Vasas Akadémia, ahol a hazai Olimpia Milano elleni csata után megküzd egy spanyol és egy szlovén élgárdával is a pasaréti együttes a csoportmeccsek során, majd az eredményektől függően a Virtus Bologna, a Brose Baskets Bamberg, a Cibona Zagreb vagy a litván Sabonis jöhet szembe a helyosztókon. A klub egyik, a csapattal utazó vezetője, Radics Balázs mesélt nekünk az előzményekről és a tornáról, valamint átnézzük, mikor és kivel játszanak a Berényi-tanítványok, illetve hol lehet nyomonkövetni a derbiket!

Csütörtökön kezd a négy napos torna, melynek első két napján zajlanak a csoportmeccsek - a Vasas ma a Milanóval kezd, majd a CB Cornella (spanyol) ellen meccsel este, aztán holnap a szlovén Olimpija Ljubljanával zárta ezt a kanyart a '97-es és '98-as születésű kosarasokkal vegyesen felálló budapesti alakulat, aztán szombaton és vasárnap következhet a keresztjáték, természetesen annak megfelelően, hogyan szerepelnek fiatal honfitársaink.

Hogyan jött a lehetőség arra, hogy a Vasas az Euroliga élgárdájának számító kosárhatalom, az EA7 Emporio Armani Milano szervezésében szerepelhessen egy ilyen magasan jegyzett csapatoknak rendezett tornán?

Mi már évek óta rendezzük ezeket a hazai tornákat, az egyik főszponzor, az Intesa Bank hívott meg minket, ami picit vicces helyzetet generált, ugyanis többen nevezték már "Vasas Tournament in Italy"-nak a rendezvényt, ami persze hízelgő számunkra, de a lényeg, hogy sokat elmond arról, milyen hírük van már ezeknek a pasaréti tornáknak. A szervezésben annyiban részt is vettünk, hogy több gárda rajtunk keresztül lett meghívva és az előzetes tervek szerint hagyományteremtő esemény lesz ez, igyekeznek majd minden évben megrendezni. Az pláne remek kezdeményezés, hogy a pénteki Euroliga-negyeddöntővel összekapcsolták. A legtöbb játékos még nem volt sosem ilyen mérkőzésen, én egy nagyon jó dolognak tartom, hogy testközelből láthatják a srácaink ezeket a világsztárokat.

Milyen várakozással tekint a csapat a torna elé?

Nagy megtiszteltetés ez a klubunknak, éppen ezért nem annyira örülök annak, hogy nem a most a '98-as válogatottba behívott jáékosainkkal együtt tudunk menni, de abban biztos vagyok, hogy aki itt van velünk Milánóban, az 100 százalékban meg fog tenni mindent azért, hogy méltó módon képviselje a Vasas-színeket. Én sokkal inkább szerettem volna, ha nem feltétlenül a legidősebb, legerősebb keretünkkel tudunk menni, hanem egy felkészülésként tudjuk ezt az eseményt használni az EYBL döntőre az egy évvel fiatalabb csapatunk számára, valamint a - még egyelőre csak remélt és vágyott - jövőévi Nike Junior Tournamentre hangolódjunk általa. Ideális köztes lépcső ez ahhoz, hogy felhívjuk magunkra egy kicsit a figyelmet és értékes tapasztalatokat szerezzünk. Az EYBL ugyanis inkább a kelet-európai klubok kosárkultúrájából ad nekünk ízelítőt, itt pedig olasz, spanyol, német, délszláv gárdák lesznek, akik egy más felfogáshoz is tudnak minket szoktatni. Viszont akik itt vannak velünk, nekik egy óriási élmény lehet ez, ahol szakmailag is rengeteget tudnak majd magukra szedni, szeretnénk meg is mutatni, hogy képesek vagyunk ilyen mezőnyben is meghatározó szerepet betölteni.

IDE KATTINTVA KÖVETHETŐ A TORNA ÖSSZES MÉRKŐZÉSE!

A teljes program:

Csütörtök:

Rho, C.S. Molinello: 9.30 Olimpija Ljubljana - CB Cornella

Rho, C.S. Molinello: 11.45 Armani Junior Milano - Vasas Budapest

Rho, C.S. Molinello: 15.00 Cibona Zagreb - Brose Bamberg

Rho, C.S. Molinello: 17.30 Virtus Bologna - Sabonis Kaunas

Rho, C.S. Molinello: 20.00 CB Cronella - Vasas Budapest

 

Péntek:

Rho, C.S. Molinello : 9.30 Virtus Bologna - Cibona Zagreb

Milano, Lido: 9.30 Brose Bamberg - Sabonis Kaunas

Rho, C.S. Molinello: 11.45 Armani Junior Milano - CB Cornella

Milano, Lido 11.45: OlimpiaLubiana - Vasas Budapest

Rho, C.S. Molinello: 16.00 Virtus Bologna - Brose Bamberg

Milano, Lido: 16.00 Cibona Zagreb - Sabonis Kaunas

Forum Assago: 16.00 Armani Junior Milano - Olimpija Ljubljana

 

Szombat:

Rho, C.S. Molinello: 10.00 Semifinal 5th-8th (3A-4B)

Rho, C.S. Molinello: 12.15 Semifinal 5th-8th (3B-4A)

Rho, C.S. Molinello: 14.30 Semifinal 1st-4th (1A-2B)

Rho, C.S. Molinello: 16.45 Semifinal 1st-4th (1B-2A)

Rho, C.S. Molinello: 21.00 AllStarGame

 

Vasárnap:

Milano, Lido: 9.30 Final 7th-8th place

Rho, C.S. Molinello: 9.30 Final 5th-6th place

Rho, C.S. Molinello: 11.45 Final 3rd-4th place

Rho, C.S. Molinello: 15.00 Final 1st-2nd place

 

Minden játéknap végén összefoglalókkal, interjúkkal jelentkezünk a helyszínről!

Fotó: kosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus