Magasan jegyzett afrikai tehetség a Rátgéber Akadémiánál

Godwin Ekene Omenaka az ICT Europe segítéségével érkezett Pécsre, a 15 éves, 204 centis játékos előtt edzői szerint nagy jövő állhat a pályán

Godwin Ekene Omenaka múlt pénteken érkezett Pécsre, a nigériai tehetség pedig azonnal csatlakozott korosztálya csapat- és egyéni edzéseihez. A 15 éves, 204 centiméter magas fiatal rövid idő alatt már négy kiváló edzővel is dolgozott: képességeit Rátgéber László, Zseljko Djokics, Ivica Mavrenszki és Zalay Zoltán is felmérte egyéni képzés keretében, és mindannyian nagyon jó véleménnyel vannak a centerről. „Kevesebb, mint egy hete érkezett hozzánk Godwin, de ez a rövid idő is elég volt arra, hogy meggyőzzön minket, nagyon jó döntés volt a Rátgéber Akadémiára hozni őt” – nyilatkozta az új játékosról Zalay Zoltán. „Nagyszerű lehetőség számunkra, hogy egy ilyen jó adottságú fiúval dolgozhatunk, úgy gondolom, nem csak a pécsi, de a magyar kosárlabda is profitál majd belőle. Godwin csodálatos alkatú kosaras, de technikailag még le van maradva, ám úgy látom, nagyon hamar utol fogja érni a korosztályát, adottságai alapján pedig profi játékos válik majd belőle. 

Nem tudom megítélni, mennyit fog még nőni, de jelenlegi magasságával már most is játszhatna saját posztján, 5-4-es poszton bevethető játékosként. Egy fontos láncszemként kell rá tekinteni, aki nem csak a kadett, hanem a junior fiú csapat segítségére is lehet, jobbá teheti játékosainkat, akik általa saját posztjukon tudnak fejlődni. Fontos, hogy az ő érkezésével már kadett korosztályban a játék olyan szegmensét megtanulhatják a játékosok, melyet eddig szerkezetünkből kifolyólag nem lehetett: mélységbe bepasszolni a labdát. Játékosaink így felnőtt csapatokhoz már úgy érkezhetnek, hogy ezen játékelemet is elsajátították.”

A szervezett keretek között korábban még nem kosarazó, de korábban már a Real Madrid figyelmét is felkeltő ifjonc október 23. és 25. között már be is mutatkozhat élesben, hiszen a Rátgéber Akadémia az U16-os EYBL közép-európai régiójának első alapszakasz tornáján vesz részt. Érdekesség, hogy a nigériai játékos csak azért nem került Spanyolországba, mert nem tudták elintézni a vízumát, így most Pécsett bizonyíthatja rátermettségét.

Foto, Slide - Rátgéber Akadémia

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus