Március 15-én lesz a Nemzeti Kosárlabda Akadémia toborzója

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségkutató nyílt napot hirdet 2001.01.01. és 2005.12.31. között született leány és fiú kosárlabdázóknak Pécsett.

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia szerkesztőségünknek eljuttatott közleménye:

2018 nyarán megnyitja kapuit a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsett, melynek szakmai alapjait a Rátgéber Akadémia – az ország egyik legnagyobb és legsikeresebb fiú és leány utánpótlás-műhelye – tette le az elmúlt években. Szeretnénk olyan kiválósági központot létrehozni, melyben egyedülálló körülményeket teremtünk játékosaink fejlődéséhez. Célunk kultúránk kialakítása segítségével a szökés a középszerűség elől. A kultúra az, amely a jól működő szervezeteket tartósan sikeressé teszi. A kultúra áll a reménykedés és a hit hátterében. S a reménykedés és a hit alakítja az emberek viselkedését, a viselkedés a szokásokat, az pedig már maga a jövő.

Képzési rendszerünkben a hangsúly mindig az egyénen van, a cél, hogy az edzések óraszámát és az egyéni képzések számát fokozatosan emelve, hazai és nemzetközi versenysorozatokban szerepelve játékosaink elérjék a heti 20 óra edzéssel és versenyzéssel töltött időt, melynek jelentős része személyre szabott, a játékos aktuális fizikális és mentális állapotának megfelelő program. Játékosaink így lehetőséget kapnak a professzionális kosárlabdázóvá válásra úgy, hogy közben a komplex oktatási-nevelési programunk segítségével a fiatal kosárlabdázók minden támogatást megkapnak tanulmányaik végzéséhez és azok összeegyeztetéséhez az élsporttal. E célból középiskolás játékosaink számára speciális tanrendű kosárlabdaosztály jött létre a 2015-ös tanévtől a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában, mely egy erős, országos szinten is kiemelt gimnázium. 

Mentori és nevelői feladatkörben olyan szakemberek segítik játékosainkat, mint Csák Magdolna, aki 125-szörös válogatottként jól ismeri az élsporttal járó kihívásokat, és pedagógusként támogatni tudja az utánpótláskorú kosárlabdázókat a pályán és a pályán kívül is. 

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia világszínvonalú infrastruktúrájának kialakításakor a fókusz a funkcionalitáson volt, a csapataink három, egymással párhuzamos kosárlabdapályát használhatnak egyszerre edzésekre, míg a központi pálya NB I. A-s és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz, a nézőtér a beépített mobil lelátó segítségével 2000 főre bővíthető. A csarnokban modern kialakítású, tágas öltözők várják a csapatokat, edzőink számára pedig az edzői szobán kívül konferenciaterem is létesül. Az edzőcsarnokban helyet kapott egy utánpótlás-játékosok számára kifejlesztett, a gyors regenerációt segítő wellness-részleg is, valamint kialakítottunk egy saját fitness- és konditermet, ahol játékosaink szakmai felügyelettel végezhetik személyre szabott erőnléti programjukat. A csarnok mellett létesülő rekreációs, rehabilitációs és regenerációs központban kiváló szakembereink biztosítják az orvostudományi hátteret, a sportpszichológiai, a gyógytornász és egyéb háttértámogatást játékosaink számára.

A saját étteremmel működő, 60 fős, szállodai szintű kollégiumban modern, kényelmesen berendezett, klímával ellátott, kétfős kollégiumi szobákkal és szobánként saját fürdőhelyiséggel várjuk a tehetséges serdülő, kadett és junior korosztályú fiú és lány kosárlabdázókat. A kollégiumi étteremben helyben, az akadémia szakmai irányelvei és kontrollja alatt készülnek az ételek a modern, egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból, a sportolói igényeknek megfelelően. A Rátgéber Akadémia számára kiemelten fontos az, hogy az élsport mellett játékosai felsőfokú tanulmányokat is folytassanak, ezért a Rátgéber Kosárlabda Akadémia és a PTE közös kosárlabda-életmodelljének csúcsa a tervezett egyetemi ösztöndíjprogram.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2018. március 15-én először tart tehetségkutató nyílt napot Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban (7623 Pécs, Veress E. u. 10.), ahová a 2001. január 1. és 2005. december 31. között született leány és fiú kosárlabdázókat várjuk a jelentkezési lap kitöltésével. A tehetségkutató nyílt napra jelentkező játékosok akadémiánk leány és fiú szakágának edzőivel, Rátgéber László mesteredző irányításával diagnosztikai méréseken és kompetenciafelmérő edzéseken vehetnek részt. A nyílt napon a legjobb adottságú és legtehetségesebb játékosokat kiválasztjuk, a beiskolázás után ők vehetik először birtokba a Nemzeti Kosárlabda Akadémia kollégiumát, és ők pattogtathatnak először tehetségeinkkel együtt a világszínvonalú létesítményben.

A nyílt nap programja:

10.30-tól        Érkezés, regisztráció
11.00-12.30        Leány felmérések
12.30-14.00        Fiú felmérések
14.00-15.30        Leány kosárlabda edzés
15.30-17.00        Fiú kosárlabda edzés

A nyílt napra saját sportruházat szükséges! 

A rendezvény ideje alatt a Sportcsarnokban büfé üzemel. 

A jelentkezési lap innen letölthető: http://www.ratgeber.hu/letoltes/jelentkezesi_lap-toborzo-20180315.docx

A jelentkezési lapokat a toborzas@ratgeber.hu címre várjuk!

További információ: Csák Magdolna tel.: +36 30 99 74 709

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus