Megkezdődött a harmadik Szent István Kupa

Ma délben megkezdődött az idei Szent István Kupa - a DKKA kikapott, az U16-os válogatott azonban győzött a nyitónapon.

A szekesfehervar.hu beszámolója:

Megkezdődött a Szent István Kupa, a nemzetközi kosártorna első napján a házigazda Dávid Kornél Akadémia U-16-os csapata játszotta a nyitómeccset. A Bayern München, zömében egy évvel idősebb játékosai ellen nem volt esélyük a fehérváriaknak. Győzött viszont a válogatott, akárcsak este a Real Madrid. Némi meglepetésre mindkét délszláv sztárvendég, a Cibona és a Partizan is kikapott.

Csütörtök délben kezdődött a Szent István Kupa, akárcsak az első két alkalommal, ezúttal is nagy európai klubok utánpótlás-csapatait felvonultatva. Az első meccsen sajnos épp a Dávid Kornél Akadémia fiataljai futottak bele az egyik legerősebb ellenfélbe, és a Bayern München, amely óriási fizikai fölényben volt, átgázolt a fehérváriakon. Jobban sikerült az U-16-os válogatott bemutatkozása, a magyar csapat legyőzte a Cibona Zagrebet. Ezt egy fordulatos és izgalmas Alicante - Partizan Beograd meccs követte, a végén a spanyol fiatalok örülhettek.

A torna legnagyobb sztárja hagyományosan a Real Madrid korosztályos együttese, csütörtök este ismét láthattuk a Vodafone Sportcentrumban. A Real - Oaklands College mérkőzés előtt volt az ünnepélyes megnyitó. Ezen Bodnárt Péter, az MKOSZ főtitkára köszöntő beszédében kiemelte, kapcsolatok építésére is remek az ilyen nemzetközi esemény, hisz például a Real felnőtt csapata aligha jött volna el ősszel Fehérvárra enélkül. A szervezők egy bekeretezett Real Madrid-mezt ajándékoztak a városnak, amit Cser-Palkovics András polgármester vett át. Majd jöhetett a királyi klub meccse - a sok triplát dobó angol Oaklands College Wolwes tisztességgel helytállt, de végül érvényesült a papírforma.

Eredmények:
Bayern München - Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 110-26
Magyar U-16-os válogatott - Cibona Zagreb 85-68
Lucentum Alicante - Partizan Beograd 78-74
Real Madrid - Oaklands College Wolwes 70-55

Forrás - szekesfehervar.hu
Foro, Slide - Simon Erika, szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus