Meglepetések az U21/23-as negyeddöntő körben

A B-csoport két veretlenje és az A-csoport alapszakaszának győztese egyaránt búcsúzott a Debreceni F8 első játéknapján.

Alba Fehérvár - Budapest Honvéd 64 - 71

A fehérváriak hiába nyerték meg az A-csoportos alapszakaszt, a második vonalban keleten "csak" másodikként záró Honvéd Robert Kwame (23 pont, 8/11 mezőnyből, 5/5 büntetőből, 8 lepattanó, 9 gólpassz, 4 szerzett labda, 8 eladott labda) sokoldalú és produktív játékával, valamint a többi, a B-csoportos felnőtt gárdában is meghatározó szerepet betöltő ász, Szollár (11 pont, 5 szerzett labda), Haris (15 pont) és Stefán (12 pont, 8 lepattanó) remeklésének köszönhetően a találkozót végig kézben tartva borította a papírformát és búcsúztatta a 20 pontos, 5 lepattanós, 4 gólpasszos Kovács Ádám fémjelezte Albát, pedig 25(!) labdát adott el Mészáros István legénysége.

Nyíregyházi Sportcentrum Marso NYKK - MKB Euroleasing Vasas 72 - 70

A játéknap talán legérdekesebb meccsét vívta egymással Siska János legénysége és a másodosztály Nyugati Csoportját 100 százalékos teljesítménnyel megnyerő Vasas. Tóth Károly és Sárosi Bulcsú tanítványai az éppen Nyíregyházáról visszaigazolt (és a szabályok értelmében ezért nem szerepeltethető) Garamvölgyi Ákos és az U18-as nyolcasdöntőre készülő Kozma Norbertet leszámítva megegyezik a B-csoport felnőtt mezőnyében az utóbbi egy hónapban többek közt a Bonyhádot, a Veszprémet is legyőző alakulattal, ennek fényében nem is volt meglepő, hogy az első negyedben már bő kétszámjegyű előnye is volt a 23-at szóró Fekete Viktor, illetve a 17 évesen 18 pontos, 22 lepattanós dupla-duplával előrukkoló Chekina Munanga húzta fővárosi alakulatnak.

Ám a szokásosnál rövidebb érdemi rotáció visszaütött Tóth Bencééknél és Molnár Marcell (24 pont, 4 szerzett labda), valamint Czura Attila (20 pont, 4 szerzett labda) és a tripla dupláról csak borzasztó dobóformája (1/10 mezőnyből) miatt lemaradó Kósa Tamás (6 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz) főszereplésével még időben visszakapaszkodtak és a véghajrá előtt fordítani is tudtak. Krivacsevics Márkó (7 pont, 11 lepattanó) hármasával ugyan még egyenlített a Vasas, ám az utolsó szó Kósáé volt, aki a vonalról higgadtan értékesítette két dobását, ezzel továbbjuttatta az NYKK-t.

Falco KC Szombathely - MTK Törökbálint 91 - 37

A két legnagyobb ászát, Perl Zoltánt és Váradi Benedeket el sem hozó szombathelyiek óriási fölénnyel verték a rossz dobóformát kifogó Horváth Kristófékat (csapatszinten 10/50 duplából és 4/12 triplából). Már az első percektől kezdve hengerelt a 11, legalább öt pontot szerző kosarast felvonultató Falco, mely 59-40-re nyerte a lepattanó-csatát. A vasiaknál leginkább Bognár Kristóf (8 pont, 13 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk) sokoldalúsága emelhető ki, míg Szarvas Gábor tanítványai közül a 13 pontos, 3 gólpasszos Jakab Péter tudott leginkább érvényesülni.

Naturtex-SZTE Szedeák - DEAC 70 - 67

Hiába dobott 29 pontot a másodosztály Keleti Csoportját veretlenül megnyerő hazaiak franchise playere, Nagy Benedek, végül nem kis meglepetésre a csapatként nagyot alakító szegediek jutottak be a négy közé, pedig a Szedeák legjobb játékosa, Vágvölgyi Ákos hónapok óta harcképtelen és természetesen most sem segíthetett társainak. A 18 éves Demeter Attila (14 pont, 3 gólpassz), a honosított Davorin Kuntics (16 pont, 3 gólpassz) és a duplázó Révész Ádám (17 pont, 14 lepattanó) bevitték az elődöntőbe Simándi Árpád csapatát. A nagy büntetőpárbajjal záruló hajrában egyébként a DEAC-nak volt még sansza, ám Kiss triplakísérletét Varga Zalán szerelni tudta.

A további program:

2015. április 11. szombat

14:30 Alba Fehérvár – MKB-Euroleasing Vasas (V.)
16:30 MTK Törökbálint – DEAC (VI.)
18:30 Budapesti Honvéd – Nyíregyházi Sportcentrum Marso NYKK (VII.)
20:30 Falco-Trend Optika KC Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák (VIII.)

2015. április 12. vasárnap

12:00 V. vesztese – VI. vesztese
14:00 V. győztese – VI. győztese
16:00 VII. vesztese – VIII. vesztese
18:00 VII. győztese – VIII. győztese

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus