Megnyerte a Regionális Ligát a Rátgéber Akadémia!

A Rátgéber Akadémia junior fiú csapata a bajnoki ezüst után rangos nemzetközi versenysorozatban nyert aranyérmet. Az U18 Regionális Ligában szerb, horvát, bosnyák csapatokat előzött meg az Akadémia. A Liga MVP-je a pécsi Kucsora Csaba lett.

A Rátgéber Akadémia sajtóközleménye:

Ivica Mavrenszki junior fiú csapata kiválóan szerepelt a szerb, bosnyák és horvát csapatokkal közösen megrendezett, rangos nemzetközi versenysorozatban. Az U18-as Regionális Liga augusztusban startolt Pécsett, és június 4-én zárult szintén a baranyai megyeszékhelyen ünnepélyes keretek között. Az aranyérem sorsa már az utolsó forduló előtt eldőlt, a Rátgéber Akadémia pedig fölényesen, 71-30-ra megnyerte az utolsó meccsét is az Eszék ellen. A Regionális Ligát All Star mérkőzéssel zárták, a sorozat válogatottjába öt pécsi játékos is bekerült Kucsora Csaba, Bíró Levente, Balázs Bodó, Godwin Omenaka és Riskó Dávid személyében, az egyik csapat edzője pedig Ivica Mavrenszki volt. A Regionális Liga MVP-je a pécsiek kiválósága, Kucsora Csaba lett, a zsákolóversenyt Godwin Omenaka nyerte. „Úgy gondolom, hogy akkor végzünk minőségi utánpótlásképzést, ha a gyerekeket meg tudjuk versenyeztetni nemzetközi szinten” – hangsúlyozta a versenysorozat zárásakor Rátgéber László.

„Gratulálok a játékosaimnak az egész éves nagyszerű teljesítményükért, és azért, hogy megnyerték ezt a rangos sorozatot!” – tette hozzá Ivica Mavrenszki, a győztes csapat vezetőedzője. „A Regionális Liga nagyon sokat jelentett a csapatom számára, rengeteget fejlődtek a játékosaim az Eszék, Tuzla, Szabadka és Újvidék csapatai ellen játszott éles mérkőzések alatt. Nagyon erős együttesek ellen léphettünk pályára, a legnagyobb csatát pedig Újvidék válogatottja ellen vívtuk. A versenysorozatban az döntött a javunkra, hogy bár az Újvidék egyénileg nagyon erős, mi csapatként álltunk fel ellenük, és látszott rajtunk az összeszokottság és a napi szintű közös edzésmunka. Külön dicséret illeti az összes résztvevő várost, amiért minden forduló nagyon jól szervezett volt, a tornák jó hangulatban zajlottak és mindenhol nagy szeretettel fogadták a többi csapatot” – zárta Ivica Mavrenszki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus